Apel al preotului Dan Damaschin pentru salvarea Ioanei, o fetiță diagnosticată cu o malformație cranio-facială

0
7

Cu toții am avut la vârsta copilărie câte un vis, de a deveni medici, aviatori, profesori sau polițiști, însă pentru Ioana, totul se rezumă la dorința de a avea o viață normală.

Încă de la naștere, Ioana duce o luptă aprigă cu viața. Venită pe lume într-o familie cu alți trei frați, ea s-a născut cu o malformație cranio-facială, care i-a afectat structura oaselor craniului, făcând-o, asttfel, să arate diferit.

Părinții Ioanei sunt oameni educați, cu frică de Dumnezeu, care și-au dedicat viața semenilor, reușind în același timp să-și crească cei patru copii, în cel mai frumos mod cu putință.

Însă, atunci când slujești pe alții, munca ta nu este evaluată și plătită în așa fel încât să îți permiți cele mai bune tratamente pentru copiii tăi și o viață cu un standard înalt de calitate. Părinții Ioanei au sacrificat în toți anii de când ea a venit pe lume, orice se poate numi o viață personală, confort sau distracție pentru frații mai mari, adunând bănuț cu bănuț pentru a putea să achite intervențiile chirurgicale pe care Ioana le-a făcut peste hotare, la medici care le-au promis cât mai multe șanse la o viață normală.

Din păcate, corectarea malformației cranio-cerebrale este un proces complex, care necesită un efort îndelungat din partea medicilor, utilizarea unor tehnici avansate și implicarea unor specialiști extrem de bine pregătiți.

Pentru că, Ioana este acum o școlăriță destoinică și din punct de vedere intelectual, este un copil absolut normal, părinții și-ar dori pentru copilul lor, nu doar să să aibă o viață personală normală, dar și să scape de întrebarea pe care o primesc poate zilnic „Mami, de ce se uită toată lumea la mine pe stradă?” sau „De ce toți copiii din școală mă arată cu degetul?”.

Se pare că răspunsul la această întrebare va veni numai în condițiile în care Ioana va mai trece peste câteva intervenții în această perioadă.

Intervenția care are loc zilele acestea, în valoare de 32.000 euro a fost susținută până în acest moment cu suma de 20.000 euro, de oameni dragi, donatori și voluntari ai Asociației Glasul Vieții. În continuare, Ioana mai are nevoie de încă 12.000 euro pentru a avea șansa la o viață normală. Însă, pentru ca lupta să fie cu adevărat de folos, iar Ioana să fie o fetiță fericită, aceasta este nevoită să mai treacă prin 2-3 intervenții de corectare, cu o valoare mai mică decât suma inițială.

În aceste momente, părinții Ioanei au plecat deja în Franța pentru a mai adăuga o picătură de speranță și de demnitate în sufletul acesteia, lăsându-i acasă pe frații cei mari fără cele trebuincioase, care și ei au nevoie de sprijinul nostru.

Așadar, cei care doresc să fie alături de Ioana și de familia ei pot face o donație în conturile Asociației „Glasul Vieții”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments