Behăiala lui Ludovic Orban, cântecul de lebădă al decenței politice

0
19

De câteva zile, vuiește internetul într-un imens hohot de râs după ce Ludovic Orban a prestat muzical în direct, în exclusivitate, din fericire nu și în reluare, în studioul unui post de radio, lăsându-și o amprentă artistică greu de uitat, mai ales prin prisma ridicolului absolut în care s-a scufundat personajul cu pricina.

 

Că Ludovic Orban deja era ținta multor bancuri și ironii din partea publicului, e un fapt bine știut, dar faptul că a ținut să confirme în gama sol major că este cu adevărat un clovn, asta ține de un mod stupid de a percepe relația cu alegătorii, care dezvăluie, în esență, o meteahnă grea pe care și-o exhibă în campania electorală imensa majoritate a politicienilor români, dar și de aiurea.

 

Omul politic român nu se simte bine dacă nu se dă în spectacol. El este convins, de cele mai multe ori de consilieri retardați, că e musai să facă niscaiva jonglerii, tumbe, mers pe sârmă, tot ce ține de circ ambulant, ca să câștige simpatia oamenilor obișnuiți. El crede că apariția într-o emisiune de divertisment îl face să pară în ochii alegătorilor drept un tip simpatic, „de-al casei”, om „de-al nostru”. Dacă știe două bancuri, recită o poezie, mai și cântă o romanță, pfuai! Îl votăm, că tare mai e simpatic! Ai văzut, dom’le, că e un om de comitet, care ține la caterincă?

 

De-a lungul timpului, în plasa bufoneriei TV au căzut mulți politicieni. Unii au căzut chiar la propriu, cum a fost săracul Emil Boc, care a plonjat în cap la o emisiune realizată de Andrei Gheorghe.

 

Ocaziile de a se da în stambă le sunt servite pe tavă celor care aspiră la admirația publicului de circ. Revelioanele televizate cu politicieni, în care parlamentarii dansează sârbe cu dudui multicolore și amplu decoltate, fac an de an deliciul unor spectatori extaziați de kitschul atmosferei de nuntă rurală.

 

În dorința lor, dusă până la extremul ridicolului, de a părea firești, oameni „obișnuiți”, politicienii uită de unica lor misiune, aceea de a fi eficienți.

 

Realul om politic nu trebuie să fie un entertainer, un rapsod, un menestrel care zdrăngăne din chitară sau scrie poezii în liniștea nopții.

Fișa postului său este mult mai simplă: respectarea contractului încheiat cu alegătorii.

 

Restul sunt triluri false, întocmai ca cele emise de privighetoarea Ludovic Orban.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments