De astazi sunt functionale semafoarele din Podu Iloaiei

0
20

De la amiaza au devenit functionale semafoarele din Podu Iloaiei. Acestea trebuie sa reduca timpii de tranzit a orasului cu până la 60%. In iulie anul trecut s-au efectuat primele teste in 3 dintre cele mai aglomerate zile ale saptamanii iar ca si concluzii, semaforizarea celor două intersecții principale din Podul Iloaiei au scazut timpul de tranzit al localității la ore de vârf in medie cu 60%.

Potrivit iniatorilor proiectului, Asociatia HaiCasePoate, soluția de semaforizare reprezinta o soluție viabila pana in momentul construirii variantei ocolitoare sau a autostrăzi A8 Tg. Neamț – Iași – Ungheni.

“Semaforizarea celor doua intersecții principale din Podul Iloaiei creste siguranța circulației pietonilor, cu referire la momentul in care aceștia se angrenează in traversarea DN28/E85. Semaforizarea, prin scăderea timpilor de tranzit si fluidizarea circulației contribuie la reducerea poluării resimțite in orașul Podul Iloaiei”, au fost concluziile testului.

Problema ambuteiajelor din Podu Iloaiei a fost ridicată pentru prima dată de Ștefan, membru fondator al Asociației #HaiCaSePoate în cadrul unei conferințe de presă la Prefectura Iași, în decembrie 2022. La scurt timp o serie de discuții între: asociație, autorități locale și instituțiile responsabile, au condus la identificarea unei soluții simple dar eficiente: semaforizarea a trei intersecții majore din oraș.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments