Dubla măsură a deputatului Alexandru Muraru și frica că PSD va câștiga alegerile prezidențiale

0
569
Alexandru Muraru

Scandalul invalidării candidaturii Dianei Șoșoacă la președinția României de către Curtea Constituțională a României este în plină desfășurare, stârnind opinii dintre cele mai diverse și radicale.

Însă un alt lucru foarte interesant se desprinde din toată această tevatură, aducându-l în prim-plan pe Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, care și-a demonstrat încă o dată duplicitatea și lipsa oricărei consecvențe logice.

Pe scurt, în luna mai 2023, deputatul liberal cerea cu vehemență scoaterea formațiunii AUR în afara legii.

„Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune foarte probabilă. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă violenţe zilnice pe scară largă şi probabil crime”, posta deputatul liberal pe pagina sa de Facebook.

Așadar, o măsură extremă, fără nici o legătură cu libera exprimare a opțiunilor politice, cu principiile democratice.

Astăzi, în cazul Șoșoacă, șeful liberalilor ieșeni are o cu totul altă optică asupra mecanismelor prin care funcționează democrația.

„Totuși nu poți contesta un candidat incomod prin acțiuni putiniste (…) Urmează zile de încercare pentru democrația din România iar noi, liberalii, avem misiunea de a dejuca acest plan”, a scris, tot pe Facebook, Alexandru Muraru.

Prin urmare, ce avem aici?

În viziunea ilustrului apărător al valorilor democratice Alexandru Muraru, interzicerea partidului AUR, în esență a unui partid politic, era o chestiune firească, fără influențe „putiniste” și fără încălcarea libertății de manifestare politică, pe când decizia Curții Constituționale a României în privința Dianei Șoșoacă, perfect legală, reprezintă o „încercare pentru democrația din România”.

Cele două viziuni diferite ale deputatului Muraru, pe lângă faptul că se contrazic grosolan, au și un alt substrat: teama liberalilor că eliminarea lui Șoșoacă îi va întări șansele lui George Simion de a accede în turul doi al alegerilor prezidențiale, iar o confruntare între Marcel Ciolacu și șeful AUR va duce la victoria liderului PSD, exact pe modelul aplicat în 2000, când Ion Iliescu, oricât de antipatizat și comunist era, a fost preferat masiv de electorat în dauna lui Vadim Tudor, perceput ca naționalist convins și prea puțin dornic de aderare a României la structurile europene.

 

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments