Ieșeanul Ștefan Cazacu a devenit cel mai tânăr român pe Tour du Mont Blanc

0
12

Petru și fiul său, Ștefan CAZACU (14 ani și 9 luni), au reușit să finalizeze Tour du Mont Blanc (TMB), un traseu de drumeție de renume mondial, având o lungime de 154 km, ce străbate trei țări: Franța, Italia și Elveția.

Ștefan a obținut pașaportul oficial ,,𝘗𝘢𝘴𝘴𝘦𝘱𝘰𝘳𝘵 𝘛𝘰𝘶𝘳 𝘥𝘶 𝘔𝘰𝘯𝘵 𝘉𝘭𝘢𝘯𝘤”, devenind astfel cel mai tânăr român (14 ani și 9 luni) care a parcurs acest traseu. Pe parcursul aventurii, tatăl și fiul au împărtășit experiențele lor, postând zilnic fotografii și detalii despre drumul parcurs.

“Am realizat TMB ca o aventură tată-fiu, o experiență unică pentru mine, Petru CAZACU (49 de ani), și fiul meu, Ștefan (14 ani și 9 luni). Am parcurs 154 km (25,66 km/zi) prin Franța, Italia și Elveția, având o diferență pozitivă de nivel de 10238 m, atingând altitudinea maximă de 2665 m (în Col des Fours, Franța, cu 100 m mai mult decât vârful Moldoveanu), în 6 zile (deși ghidurile sugerează 7-12 zile), cu 57 de ore de drumeție efectivă (ghidurile indică 60 de ore), dormind patru nopți în cort și una la hotel, consumând în medie 3582 calorii/zi și 7,13 litri de apă/zi (Petru), purtând rucsaci de 14 kg (Petru) și 8 kg (Ștefan). Ștefan deține pașaportul oficial ,,𝘗𝘢𝘴𝘴𝘦𝘱𝘰𝘳𝘵 𝘛𝘰𝘶𝘳 𝘥𝘶 𝘔𝘰𝘯𝘵 𝘉𝘭𝘢𝘯𝘤” cu ștampilele refugiilor și campingurilor pe lângă care am trecut de-a lungul TMB. Din cercetările noastre, odată cu finalizarea TMB, Ștefan a devenit cel mai tânăr român (14 ani și 9 luni) care a făcut Tour du Mont Blanc”, a anuntat Petru Cazacu pe retelele de socializare.

Tour du Mont Blanc înconjoară masivul montan și vârful Mont Blanc (alt. 4805,59 m), cel mai înalt vârf montan din Europa de Vest. Traseul oficial are o lungime de aproximativ 170 km, trece prin trei țări – Franța, Italia și Elveția, parcurge 7 văi și 8 șei montane, însumează peste 10 000 m diferență pozitivă de nivel, durează între 7 și 12 zile, totalizează aproximativ 60 de ore de drumeție efectivă, atinge altitudinea maximă de 2537 m (sau 2665 m pe variante) și este caracterizat în ghiduri și pe site-ul oficial ca fiind un traseu dificil.
Tour du Mont Blanc este parcurs în fiecare sezon de peste 25 000 de drumeți de munte, din toată lumea. Peisajele de-a lungul turului sunt printre cele mai uluitoare din munții Europei, combinând priveliștea vârfurilor înzăpezite cu cea a ghețarilor și a trecătorilor muntoase epice, unele cu aspect himalayan.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments