Marcel Ciolacu: Am pregătit un plan pentru România / Un set de priorităţi naţionale: creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare, reindustrializare, finalizarea autostrăzilor, şanse egale la educaţie şi sănătate, respect pentru Diaspora

0
6

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, la evenimentul de lansare oficială a candidaturii sale la Preşedinţia României, că are un plan pentru dezvoltarea României şi propune un set de priorităţi naţionale cu cinci obiective. Acestea sunt: creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare, reindustrializarea ţării, finalizarea autostrăzilor, şanse egale la educaţie şi sănătate, respect pentru românii din Diaspora. De asemenea, Ciolacu a adăugat că îşi mai propune protejarea tinerilor de consumul de droguri şi stoparea declinului demografic, transmite News.ro.”Eu cred că următorii cinci ani sunt vitali pentru dezvoltarea României. De aceea, îmi propun un parteneriat real între Preşedinte şi Guvern pentru a întări economia. Voi fi acolo unde oamenii au nevoie.

În acest sens, am pregătit acest plan pentru România. Un set de priorităţi naţionale cu cinci obiective fundamentale: creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare, reindustrializarea ţării, finalizarea autostrăzilor, şanse egale la educaţie şi sănătate, respect pentru românii din Diaspora

În egală măsură, acest plan abordează şi teme fundamentale pentru a putea construi un viitor mai sigur al naţiunii noastre: protejarea tinerilor de consumul de droguri şi stoparea declinului demografic”, a transmis, duminică, Marcel Ciolacu, în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii.

El a precizat că îi va aduce lângă el pe toţi cei care pot contribui la realizarea acestui plan, indiferent de apartenenţa lor politică sau ideologică.

Ciolacu a prezentat şi câteva măsuri adoptate de când este premier.

”Am crescut veniturile românilor, pensiile şi salariul minim. Am protejat populaţia şi economia, plafonând preţurile la energie şi alimentele de bază. Am investit miliarde de euro şi am creat 500 de mii de noi locuri de muncă. Am început să unim regiunile ţării prin autostrăzi.

În următorii ani însă, trebuie să facem o transformare profundă: să trecem de la o economie bazată pe consum din import la o economie care creşte prin investiţii în industrie, producţie internă şi export”, a explicat preşedintele PSD.

El propune un plan de investiţii publice de 155 de miliarde de euro şi a anunţat că cea mai mare miză o reprezintă reindustrializarea României.

”Şi pentru asta – propun un plan de investiţii publice de 155 de miliarde de euro în următorii 5 ani! Investiţii în infrastructură, educaţie, sănătate, tehnologie, agricultură şi industrii competitive.

Însă, cea mai mare miză este reindustrializarea ţării. Cu investiţii de peste 10  miliarde de euro anual în industrie, vom putea produce în ţară tot ce este esenţial pentru economia naţională”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments