Marionetele de la ANAF, puse pe funcții pentru a satisface interesele obscure ale lui Costel Alexe! Șef în ANAF și membru în 3 CA, cu venituri lunare de 6000 euro

0
16

ANAF-ul continuă să fie zona bugetară cu cele mai multe sinecuri pentru trepăduși care stau în poziția ghiocel în fața decidenților politici cu antecedente penale. Cel mai aservit bugetar din ANAF este Ionel Damian, executantul de casă al lui Costel Alexe, care ocupă funcția de director executiv inspecție fiscală în cadrul DGRFP Iași. Întreaga activitate profesională a acestuia a constat în strângerea contribuabililor cu ușa și executarea persoanelor fizice. Încă din perioada în care Alexe ocupa portofoliul de la Mediu, Damian a parvenit pe funcții mai înalte și a fost băgat în 3 consilii de administrație de unde, cumulate cu salariul de preceptor de biruri, ridică lunar venituri de 6000 de euro. La antipozi de acesta se află Bogdan Ciornei, zis “Moartea în vacanță”, un alt trepăduș al lui Alexe, care ocupă funcția de director executiv Servicii interne.  

ANAF colcăie de căpușe bugetare care toată viața lor au supt la țîța statului degeaba, acumulînd averi din truda plătitorilor de taxe, indivizi obedienți în raport cu stăpânii lor politici și radicali cu contribuabilii care le plătesc salariile. Unul dintre cei mai rapaci indivizi este Ionel Damian, directorul care coordonează inspecția fiscală în cadrul Direcției Generale Regionale de Finanțe Publice (DGRFP) Iași. Individul este cunoscut ca fiind un fidel executant al ordinelor care i se transmit pe filieră politică, via Costel Alexe.  Pentru serviciile murdare aduse stăpânului, Damian a fost uns în numai puțin de 3 Consilii de Administrație importante, pe funcții de coordonare, fapt ce îi aduce lunar în buzunare numai puțin de 6000 de euro, o sumă astronomică în raport cu veniturile nete din Moldova.

Prieten al interlopilor și săgeată a politicienilor

Ionel Damian are în proprietate un teren agricol, în Iași, de 2.500 mp, cumpărat în 2021, la care se adaugă 2 apartamente, de 79 mp și 47 mp, cumpărate până în 2017. În 2022 a depus în conturi 32.904 de euro și 13.000 de lei. Pe lângă salariul anual de 120.187 de lei,  Ionel Damian a încasat mai multe sume din 3 consilii de administrație: AJOFM – 7000 de lei, Antibiotice SA – 188.989 de lei, Aeroportul Iași – 39.000 de lei. Din activitatea de avocatură, Laura Damian, soția finanțistului, a declarat suma de 222.000 de lei.

În urmă cu 2 ani, Alexe l-a numit pe protejatul său obedient pe lista organizației județene a PNL Iași pentru a ocupa un post de secretar de stat în Ministerul Finanțelor, dar acest lucru nu s-a mai concretizat.

Principalul sponsor a domnului Ionel Damian este nimeni altul decat dezvoltatorul interlop Ștefan Popescu, prietenie de care Damian este foarte mândru. Să nu uităm și de buna colaborare dintre Damian si Nechifor, actualul sef la Inspecție fiscală Botoșani și de acel X2 primit ca șpagă și împărțit”, sunt doar două dintre lucrurile cu cântec care se spun despre acest director al ANAF.

Barbugiul pe mâna căruia sunt toate finanțele Fiscului

În urmă cu 4 ani, în plină pandemie, atunci când Costel “Drujbă” Alexe măcelărea pădurile țării, pe aceeași filieră politică a fost uns în funcția de director executiv Servicii Interne și Bogdan Ciornei, zis Moartea în vacanță din cauza înfățișării anorexice și a bolilor pe care le are la purtător. Sub acest individ, activele imobile ale ANAF au avut cel mai mult de suferit, investițiile făcute pentru conservarea acestora fiind zero.

Conform ultimei declarații de avere, nu deține terenuri sau clădiri. Conduce o Dacia Sandero fabricată în 2019. La capitolul datorii, apar mai multe credite contractate în perioada 2021 și 2024, valoarea acestora fiind de aproape 334.000 lei. Din salariul de la Finanțe a încasat în 2023 peste 117.000 lei. Soția acestuia, Nadia Elena Ciornei, în calitate de institutor la Școala „Mihai Codreanu”, a încasat anul trecut suma de 85.747 lei. Totodată, a primit dividende în valoare de …32 lei, de la firma Olimp SA, din Vaslui, societate care are ca obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. În anul 2021, Ciornei a declarat venituri de peste 45.000 euro din pariuri, iar în 2020 raporta câștiguri din aceeași sursă în valoare de 12.600 euro.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments