O noua etapa pentru Autostrada Tg. Neamt – Iasi – Ungheni

0
16

Ministerul Transporturilor a deschis procedura de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normativ Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Dupa acest pas, proiectul trebuie sa mai primeasca avizele ministerelor si sa ajunga pe masa Guvernului.

In varianta optimista, pana la 15 noiembrie, proiectul ar urma sa fie publicat in Monitorul Oficial dupa care va fi transferat catre CNIR,  ce se va ocupa de inceperea licitatiei. Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni are o lungime de 88 kilometri si va costa 5,3 miliarde de euro.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite

Catalin Urtoi – Presedinte CA CNIR: “Dupa aceasta etapa urmeaza avizele de la ministerele avizatoare, sunt 5 ministere dupa care urmeaza prezentarea ministrului Transporturilor a hotararii de Guvern. Va fi emisa hotararea de Guvern si publicarea in Monitorul Oficial”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments