Potrivit jandarmeriei, pana la ora 10.30, in jur de 113.000 de persoane trecusera deja pe la racla Sf. Cuvioase Parascheva. De asemenea, alti 48.000 de pelerini se aflau la coada. Aseara, vremea a fost capricioasa iar oamenii au indurat frigul si ploaia. De la debutul pelerinajului peste 220 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din care 13 au avut nevoie de spitalizare. Medicii au preluat cazuri de stare lipotimică, hipertensiune arteriale, etilism acut, fractură membru superior, criză comițială și sindrom subocluziv, tăiere, sindrom dureros abdominal, epistaxis, vertij si crize de lumbago. Astazi, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași, în cadrul programului liturgic dedicat hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Din soborul preoților au făcut parte clerici din Episcopia Basarabiei de Sus, precum și din Protopopiatul Pașcani.

0
0

Politehnica Iasi s-a impus intr-un meci amical disputat la Tiraspol, impotriva vicecampioanei Sheriff, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de ghanezul Umar, un tanar fundas central pe care iesenii il testeaza de cateva saptamani.

Iesenii au mai inscris o data in prima repriza insa golul a fost anulat pe motiv de offside. Poli a evoluat in urmatoarea formula:

Ailenei (46 Niga), Itu, Florin Ilie, Umar, Atanaskoski, Luca Mihai, Marchioni, Ștefanovici, Teixeira (84 Vlad Ilie), Tailson, Omrani (84 Tănasă).

Intr-un alt meci amical, Poli Iasi va intalni campioana Petrocub Hîncești.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments