Rectorul Maha acoperă sexgate-urile din UAIC! Curvăsăreală academică și copii din flori între doi șefi de la Cuza

0
41

Nu contează liberul arbitru, decența academică, codul etic sau deontologic care ar trebui să guverneze activitatea în instituțiile de învățământ superior, ci doar instinctul primar care nu poate fi reprimat atunci când este vorba de coțăiala animalică pe la colțurile celei mai vechi instituții de învățământ universitar din țară, prinsă într- un nou scandal. Fără a ține cont de faptul că este căsătorit sau că  soția lucrează tot la UAIC, un director al universității a avut o relație amoroasă cu o colegă, în urma căreia aceasta a rămas însărcinată. Acest nou episod care spune multe despre șobolaniada din UAIC, se alătură altor cazuri de playboy sexagenari care nu iartă nicio colegă care îi cade în plasă sau de profesori care hărțuiesc sexual sau emoțional studentele

Un nou scandal sexual zguduie cea mai veche universitate din țară, care pare a se situa în trendurile denaturate ale vremurilor tulburi și lipsite de moralitate pe care le trăim. Surse demne de încredere din cadrul universității ne-au sesizat faptul că cea mai sexy angajată a unității de învățământ a căzut în păcat cu un director din UAIC.

Costel Palade, directorul administrativ al universității, pus pe funcție de Tudorel Toader, și-a administrat prost ultima relație. Fiind oarecum pe aceeași zonă de activitate cu Andreea Strugariu, directorul interimar al Direcției Cămine și Cantine a UAIC, cei doi s-au intersectat în multe acțiuni profesionale până ce acestea au ajuns să se transforme în relații personale, deloc platonice. Strugariu fiind frumușică foc și singurică, a căzut repede pradă avansurilor făcute de Palade, om însurat cu o colegă, iar recent s-a aflat că domnișoara de la cămine așteaptă un copil cu Palade. Ține-te bucurie în  ”marea familie” de la Cuza!“, este relatarea unei surse de încredere din cadrul universității ieșene.

Costel Palade si Andreea Strugariu

Costel Palade ocupă funcția de director administrativ la Cuza din anul 2017, atunci când, în urma unui concurs organizat de rectorul Tudorel Toader, a reușit să-l înlocuiască din funcție pe Bogdan Eduard Pleșcan. Soția lui Palade lucrează la rându-i în cadrul universității, ca administrator financiar. Cei doi au împreună 2 copii.

Precedente periculoase

Numai departe în cursul acestui an, universitatea din Copou a fost vizată de două scandaluri cu tentă sexuală, protagoniști fiind doi dintre cei mai respectabili profesori. Constantin Dram, profesor universitar în cadrul Facultății de Litere, în ciuda venerabilei vârste de 65 de ani, este acuzat că atentează la pudoarea colegelor sau chiar a nevestelor colegilor.

Este o meteahnă veche la acest individ. În timp, au fost chiar câteva incidente în cadrul universității, când a fost băgat la colț de câțiva încornorați care s-au prins, dar de dragul prestigiului academic și a imaginii universității, aceste incidente s-au trecut sub tăcere, iar părțile au fost sfătuite să găsească o cale de conciliere. Problema e că omul e un libidinos incorigibil, lipsit de conștiință. Iese mâine poimâine la pensie și încă îi curg balele după colege. Păcat de activitatea sa didactică, dacă în raport cu mediul gândește cu membrul”, ne-a spus un coleg al lui Dram.

Un alt profesor prins în miezul unui scandal sexual este Adrian Neculau, profesorul de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), fost șef al Departamentului de învățământ preuniversitar al liceului universității, care a fost acuzat de o studentă că ar fi agresată-o fizic şi ar fi violat-o.

Studenta l-ar fi cunoscut pe profesorul Neculau cu ani în urmă prin intermediul unui modul de pedagogie pe care acesta îl predă. Ea ar fi început să comunice cu el pe Facebook şi Whatsapp, povestindu-i problemele sale de sănătate – depresie, anxietate – cu care s-a confruntat de-a lungul timpului. În luna decembrie a anului trecut, profesorul s-ar fi întâlnit cu ea la două şedinţe „de evaluare”, în două locaţii diferite în care locuia acesta. Fata, studentă la o altă facultate decât cea la care este angajat profesorul, spunea că în acele locaţii ar fi avut loc ceea ce ea a catalogat mai târziu în plângerea la poliţie drept „viol”, dosarul ajungând la Parchet.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments