„Testez iubiţi, soţi, amanţi”. Un trend de pe TikTok a devenit motiv de înșelăciune. Cum rămân fără banii oamenii care cad în plasa anunțului

0
8

A apărut un nou tip de înşelăciune pe internet! Multe fete tinere şi frumoase îşi oferă serviciile femeilor care vor să verifice dacă iubitul sau soţul le este fidel. Contra cost, evident. De multe ori însă, conturile de pe reţelele sociale sunt false iar persoanele care le gestionează încasează banii iar apoi nu mai răspund.

Trendul de pe TikTok transformat într-o înșelăciune

A fost inventată în California de Savanna Harrison. Tânăra atrăgătoare primeşte până la 100 de dolari ca să dea mesaje bărbaţilor, la solicitarea partenerelor lor, pentru a afla dacă îi poate ademeni la o întâlnire. Acelaşi lucru îl promite şi „Bianca”, de exemplu, care solicită pentru servicii între 10 şi 50 de euro. Un reporter Observator a luat legătura cu ea şi în urma discuţiei i-a virat 125 de lei în contul oferit. Apoi nu a mai răspuns la mesaje. „Bianca” de pe Instagram este de fapt Florentina.

În spatele lor se poate afla oricine, o femeie sau un bărbat, care odată ce primeşte suma cerută dispare complet din peisaj. La o simplă căutare, putem observa că sunt zeci, poate chiar sute de conturi, care promit acelaşi serviciu, dar cel mai important de menţionat este faptul că multe dintre aceste pagini sunt false.

„Din punct de vedere psiho-emoţional, în sine, acest tip de serviciu este profund bolnav”, spune Radu Leca, psiholog. Joaca de-a „ispita virtuală” este o infracţiune. „Totuşi, se dau nişte conturi bancare, poza cont bancar blurat se oferă nişte informaţii fiscale bancare. Cred că pentru anchetatori, dacă cineva este înşelat, este foarte uşor să ajungă la persoana vinovată”, spune Florin Tîrnovean, avocat. Înşelăciunea se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments