Unda verde pentru Spitalul de Boli Respiratorii Iasi

0
9

Ministerul Sanatatii a avizat in mod favorabil proiectul de construire a Spitalului de Boli Respiratorii din Iasi. Proiectul presupune reunirea tuturor celor 4 cladiri apartinand Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie in una singura, noua si moderna.

Noua cladire care le va reuni pe toate celelalte 4 din judetul Iasi va ingriji cei peste 30.000 de pacienti din intreaga regiune de Nord-Est a Romaniei care trec pragul spitalului anual.

Spitalul nostru acum este impartit in patru cladiri, in 4 colturi diferite ale judetului Iasi aflate la kilometri distanta una de cealalta. Asta nu e ingrijire medicala la standardele actuale si in niciun caz nu putem continua asaTocmai pentru ca vrem sa aducem aceste cladiri toate intr-un singur loc, am propus sa il redenumim Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iasi”, a declarat dr. Radu Crisan Dabjila, Manager Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi

După aproape patru ani de pregatiri, incluzand studii de fezabilitate, demersuri si sustineri constante, proiectul a primit unda verde din partea Ministerului Sanatatii. Acest aviz permite depunerea proiectului în cadrul Programului Național de Investiții în Sanatate, care este prevazut sa înceapa la sfarsitul lunii curente.

La aproximativ 4 ani de zile in care s-a facut studiu de prefeziabilitate apoi de fezabilitate, si foarte mult lobby si foarte multe argumentari si fundamentari iata ca am primit aviz favorabil de la Ministerul Sanatatii ceea ce inseamna ca proiectul poate fi depus pe Programul National de Investitii de Sanatate care va debuta cred ca la finalul acestei luni”, a adaugat dr. Radu Crisan Dabjila, Manager Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi

Proiectul pentru spital este în prezent în faza de licitație la Consiliul Județean iar dupa acest pas urmează analiza financiara. Este preconizat ca in cativa ani sa inceapa contruirea efectiva a acesteia.

Ceea ce trebuie mentionat este ca proiectul Spitalului este in licitatie la Consiliul Judetean, suntem foarte aproape de finalizarea acestor etape, cred ca este foarte aproape de analiza financiara ceea ce inseamna ca daca toate lucrurile merg bine si apare si ghidul de finantare cel mai probabil termenul de executie va fi undeva 2029-2030”, a marturisit Managerul

Cea mai recentă clădire a Spitalului de Pneumoftiziologie a fost construită în 1968 și inaugurată în 1974, iar cea mai veche datează din 1862.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments