VIDEO! Maternitatea „Elena Doamna” din Iași are saloane vechi si grupuri sanitare ruginite. Mamicile postează pe rețelele de socializare imagini șocante

0
9

In timp ce conducerea Consiliului Judetean Iasi se lauda pe retelele de socializare ca a investit 250.000 de lei intr-un amfiteatru, gravidele si lehuzele de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi stau in niste conditii greu de imaginat.

Mobilierul este foarte vechi iar ramele la ferestre sunt din lemn cu vopseaua cojita.  Mai multe mamici au postat pe retelele de socializare imagini dintr-un corp de cladire al maternitatii in care investitiile nu au mai fost facute de zeci de ani.

Grupurile sanitare sunt ruginite si nu le ofera proaspetelor mamici conditiile si igiena de care au nevoie, mai ales dupa o nastere prin cezariana. Nici cand vine vorba de alimente situatia nu este prea roz.

 

Spre exemplu, intr-o dimineata o mamica care abia a nascut a primit la micul dejun un crendvurst, o bucatica mica de unt si niste paine.

Sute de recenzii si experiente traumatizante, toate sunt dovada vie ca in Maternitatea „Elena Doamna” pacientele nu primesc ingrijirea si atentia de care au nevoie.

Mămicile povestesc cu lux de amănunte cum este experiența nașterii la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași.

„Eu am născut recent prin cezariana la acces spital,un spital de groaza, dacă puteți evitați cât mai puteți. După cezariana nu aveau calmate am sunat soțul să-mi cumpere, când sa vina sus paza aștepta bani, (ironic „da doamna nu poate cobora”) eu fiind la ATI, după ce i-a dat bani a urcat paznicul sus și mi-a adus calmatele.
A doua zi ma dus într-un salon da nu știam nimic de bebe. Sâmbătă pe la 11 au venit asistentele și au adus copii la celelalte mămici dar al meu nu… Nu stiam nimic de el… Am intrebat în sfârșit o asistenta și mi-a zis ca e la ATI si are o problema la saturatie( dar asistenta se temea și mi-a zis sa nu zic la nimeni ca ea mi-a zis).

Duminica mi-a zis că-mi aduce băiatu în salon dar surpriza: a făcut icter. Nu mai zic de curățenie am stat 6 zile în același salon da nu a schimbat nimeni lenjeria, infirmierele parca erau sefe comentau când le cereai ceva”, a povestit una dintre mamici.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments