Aurelian Mănuță, candidat AUR la Camera Deputaților: „Mediul de afaceri are nevoie de sprijin. Ne sufocăm de suprataxare și de reguli schimbate peste noapte”

0
107

Aurelian Antonius Mănuță, antreprenor și unul dintre cei mai vechi ingineri cadastriști din Iași, candidează la alegerile parlamentare din partea Partidului Alianței pentru Unirea Românilor. Aflat pe lista AUR pentru Camera Deputaților, Mănuță vrea ca implicarea sa în această campanie electorală să fie un semnal de alarmă pentru mediul de afaceri, pentru ieșeni și pentru români în general. Mănuță spune că nu candidează pentru a obține anumite beneficii, ci în semn de protest față de degradarea morală, economică și profesională a țării. Candidatul AUR vine cu un set de propuneri pentru eficientizarea energetică, dezvoltarea infrastructurii și sistematizarea serviciilor de cadastru, proiecte ce pot fi implementate odată cu noul mandat legislativ. În opinia lui Aurelian Mănuță, Iașul și România implicit, au nevoie de o eficientizare a aparatului bugetar, de sprijinirea mediului de afaceri și de servicii de calitate pentru cetățeni.

  1. Sunteti un antreprenor cu a afacere stabilă și candidați la alegerile pentru Parlamentul României. De ce ați ales să vă implicați în politică și de ce la Partidul AUR?

 

Aș vrea ca acest gest al meu să fie un mesaj, un semnal de alarmă. Haideți să le spunem oamenilor că eu nu sunt pe un loc eligibil pe acea listă a Partidului AUR, deci nu candidez ca să obțin un avantaj pentru mine personal. Implicarea mea în această  campanie este un protest față de situația în care se află țara în acest moment, din toate punctele de vedere: moral, profesional, economic, democratic, etc. Alăturarea mea față de AUR  s-a produs din mai multe motive. Clasa politică are nevoie de o schimbare, de oameni noi, care nu au fost implicați în actul de guvernare și administrare în toți acești ani. În același timp, mă regăsesc în multe dintre principiile de guvernare propuse de acest partid. Prin urmare, am considerat că eu pot contribui la schimbarea în bine a acestei țări implicându-mă în politică și trăgând un semnal de alarmă pentru toți cei care simt că România trebuie să iasă din această criză profundă.

 

  1. Totuși, sunteți un antreprenor care face afaceri de peste 20 de ani. Dacă afacerea funcționează înseamnă că economia merge…

 

Afacerea supravețuiește, nu funcționează. Este o mare diferență. Nu sunt un afacerist multimilionar, sunt un antreprenor care are o afacere mică, la fel ca alți zeci de mii de români. Suntem cei care ducem greul în acest segment. Suntem cei care ne sufocăm de suprataxarea afacerilor, de birocrație, de regulile schimbate peste noapte. Suntem cei care ne supunem regulilor impuse de persoane care nu au condus în viața lor măcar un chioșc, care habar nu au despre cum funcționează mediul de afaceri real, dar totuși au putere de decizie în această privință. Econimia României nu merge. Mediul de afaceri are nevoie de o impozitare corectă și proporțională, de o simplificare a regulilor, de claritate, de predictibilitate. Mediul de afaceri are nevoie de finanțare pentru dezvoltare, de fonduri europene acordate corect și pe domenii care necesită investiții.

 

  1. Care sunt obiectivele omului Aurelian Mânuță? Ce se poate schimba odată cu noul Parlament și noul președinte al României?

 

Sunt fiu de intelectuali ieșeni, tată a 3 băieți, sunt creștin ortodox, patriot român reîntors în țară și îmi exprim frustrarea față de corupția din politică și emigrarea tinerilor. Susțin candidatura lui George Simion pentru președinție, având încrederea că acesta poate aduce schimbări pozitive. Propun inițiative precum implementarea panourilor fotovoltaice pentru independența energetică a țării, dezvoltarea infrastructurii durabile, asigurarea meselor calde în școli. Îmi exprim dorința de a combate lipsa de profesionalism în administrația publică și de a promova o politică onestă și eficientă, care să răspundă nevoilor cetățenilor și să oprească emigrarea tinerilor.

 

  1. Ce crede omul de afaceri Aurelian Mânuță că îi lipsește județului Iași pentru a fi o regiune atractivă din punct de vedere economic?

 

Este nevoie de o centură la Podu Iloaiei, de finalizarea centurii Iașului, de un pasaj către cartierul Bucium, proiecte prioritare care stagnează de 20 de ani și nu se dorește politic ca acestea să se pună în practică. Vorbim deja de soluții și bani cheltuiti pe studii de fezabilitate expirate deja. De asemenea, în județ lipsesc centre medicale de specialitate, centre ce pot fi în Pașcani, Târgu Frumos, Hârlau și Podu Iloaiei, tocmai pentru a suplinii întreg județul și să nu mai fie nevoie de o caravană medicală gen AUR, proiect valabil pentru întreaga țară. Autostrăzile A8 și A7 sunt o prioritate asteptată de peste 20 de ani, dar nimeni nu vede în fața dezvoltarea centrelor economice și de producție care să fie în lungul acestora, prin parcuri industriale la Pașcani în primul rând unde va fi un turbion important al autostrăzilor A8 cu A7.

 

  1. Iașul este unul din centrele urbane cu o infrastructură deficitară din toate punctele de vedere. Ce soluții are AUR pentru a rezolva această problemă cu care ne confruntăm de ani buni?

Infrastructura deficitară, care limitează dezvoltarea economică și calitatea vieții, este o problemă deficitară a tuturor. Propun actualizarea Planurilor Urbanistice Generale pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a orașelor, cu o viziune pe termen lung care ar putea preveni haosul urban și ar putea îmbunătăți condițiile de trai. Municipiul Iași nu are după 25 de ani de la introducerea Cărții funciare în Moldova, un cadastru 100 la sută implementat și un Sistem Informatic Geografic de înaltă precizie, fără ca aparatul de stat să dețină informația viabilă a tuturor imobilelor, inclusiv pentru cele din zona metropolitană. Dezvoltarea nehaotică și sistematizarea eficientă a teritoriuluise poate face numai atunci când se cunoaște situația fiecărui metru pătrat de teren și de construcție. De asemenea, proiectarea și implementarea unei rețele de infrastructură a traficului ușor urban pe axa Păcurari-Podu Roș-Metalurgie, printr-un pasaj continuu gen viaduct în lungul albiei minore a râului Bahlui cu aproximativ 15 kilometriliniari și racorduri aferente ar dirija, descongestiona și fluidiza traversarea orașului pentru traseele ieșenilor la diferite obiective școlare și nu numai.

  1. Ce trebuie schimbat în sistemul bugetar din România? Cum vede antreprenorul Aurelian Mânuță reducerea bicrocrației și sprijinirea cetățenilor?

Corupția a devenit o normă în multe sectoare ale societății românești, afectând încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Subliniez necesitatea unei reforme profunde în sistemul de guvernare. Propun o diminuare a aparatului funcționarilor de stat, care s-a dublat în ultimii ani, fără a aduce o îmbunătățire a serviciilor publice. Totodată, digitalizarea proceselor administrative și transparența în gestionarea fondurilor publice sunt esențiale pentru a combate corupția și a restabili încrederea cetățenilor.

 

Publicat la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, cod mandatar financiar CMF 11240014

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments