Un nou succes al neurochirurgilor ieșeni: O tânără mamă a învins o tumoră cerebrală de 7 cm

0
12

O tânără mamă a învins o tumoare pe creier de 7 cm, după o operație dificilă. La doar 36 de ani, a primit o veste care i-a schimbat viața: a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală de 7 cm.

Cu toate acestea, curajul ei și profesionalismul echipei de medici de la Spitalul de Neurochirurgie Iași au transformat o luptă grea într-o victorie. Intervenția chirurgicală a fost complexă, dar a avut succes datorită dedicării neurochirurgilor și a echipamentului de ultimă generație disponibil în spital.

Tumora a fost complet extirpată, iar lacrimile de frică s-au transformat în lacrimi de bucurie și recunoștință.

Astăzi, această tânără mamă poate privi cu optimism spre viitor, bucurându-se de fiecare moment alături de familia ei. Mama curajoasă se întoarce acasă, unde o așteaptă cu nerăbdare micuța ei fetiță, Gloria, de doar 2 ani.

“Tânăra mămică s-a prezentat în urmă cu un an în clinica noastră pentru crize comițiale, o epilepsie secundară unei leziuni infiltrative într-o zonă funcțională a creierului, mai exact în aria premotorie pe partea stângă. S-a decis atunci să efectuăm o biopsie pentru a determina tipul de leziune, având în vedere riscurile unei intervenții chirurgicale de rezecție maximală a tumorii, riscuri legate de posibile deficite motorii postoperatorii, adică riscul ca pacienta să rămână paralizată. Diagnosticul inițial a indicat o tumoră relativ benignă.
La momentul respectiv, am decis monitorizarea imagistică a leziunii. Din păcate, leziunea a crescut, iar de comun acord cu pacienta s-a hotărât să realizăm o intervenție chirurgicală complexă, ghidată de acidul 5-aminolevulinic (5-ALA) și printr-o procedură chirurgicală cu pacientul treaz. S-a reușit o rezecție maximală a tumorii.
Pacienta va urma un tratament complementar, constând în chimioterapie și radioterapie, iar noi sperăm într-o evoluție bună din punct de vedere imagistic al leziunii, astfel încât aceasta să beneficieze de o calitate a vieții cât mai bună de la momentul diagnosticului.
Observăm o creștere a adresabilității spitalului nostru în rândul pacienților tineri cu leziuni cranio-cerebrale. Ne străduim, pe cât posibil, în funcție de dotările spitalului cu tehnologie de ultimă generație, să ajutăm cât mai mulți pacienți. Scopul nostru este ca să le asigurăm vindecarea, ameliorarea simptomatologiei și creșterea calității vieții pe o perioadă cât mai lungă de timp”, a declarat Prof. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments