Lavrov, portavocea lui Putin, „deranjat” de anularea alegerilor în România. „Chiar nu ne pasă deloc”

0
104

Lavrov, portavocea lui Putin, vizibil „deranjat” de anularea alegerilor în România, a explicat într-un interviu cum vede Moscova situația politică din țara noastră, făcând o paralelă cu Ucraina, Republica Moldova și Georgia, toate state de interes pentru Kremlin.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, întrebat despre alegerile prezidenţiale din România, referindu-se la Curtea Constituţională, că la început, a refuzat să anuleze rezultatele primului tur, iar apoi, se pare, i s-a explicat că a fost greşit să se comporte astfel, iar aceasta „a dat un salut militar” şi a anulat primul tur.

El a făcut o comparaţie cu Ucraina, Republica Moldova şi Georgia. „Ştiţi, chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo, încercând să-şi justifice maşinaţiile ”, a comentat Lavrov, relatează News.ro.

Lavrov, portavocea lui Putin, „deranjat” de anularea alegerilor în România. „Chiar nu ne pasă deloc”

Ambasada Rusiei la Bucureşti a prezentat pe pagina de Facebook, dialogul pe această temă între un reporter şi şeful diplomaţiei de la Moscova:

Întrebare: Serghei Viktorovici, Uniunea Europeană a lansat acum o anchetă urgentă cu privire la posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din România.

Acolo, de fapt, candidatul pro-occidental nu a putut câştiga în primul tur, în cele din urmă, Curtea Constituţională a anulat cu totul acest prim tur.

Preşedintele spune acum că nu va părăsi funcţia până când nu vor fi convocate noi alegeri, ceea ce ar putea dura câteva luni. De fapt, nu este prima dată când auzim acuzaţii împotriva Rusiei că sprijinim candidaţii anti-occidentali.

Când se întâmplă acest lucru, primeşte Moscova note oficiale de protest şi, cel mai important, dovezi? Şi care a fost reacţia?

Serghei Lavrov: Ştiţi, chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo, încercând să-şi justifice maşinaţiile.

Am urmărit această poveste, a fost reflectată activ în multe mass-media.

La început, Curtea Constituţională a refuzat să anuleze rezultatele primului tur, iar apoi, se pare, acestei Curţi Constituţionale i s-a explicat că a fost greşit să se comporte astfel.

Ei „au dat un salut militar” şi au anulat primul tur.

La fel ca în 2004 în Ucraina, când, după al doilea tur, a câştigat Ianukovici, nu Iuscenko, Curţii Constituţionale i s-a spus: „Să cerem un al treilea tur”. Ei au răspuns: „Dar constituţia noastră nu permite un al treilea tur”. „Nu contează, voi luaţi decizia.” Este în continuare acelaşi mod, aceleaşi obiceiuri.

Dacă în România câştigă o persoană care nu blestemă Rusia… Nu ne-a lăudat niciodată nicăieri, pur şi simplu nu ne blestemă.

Spre deosebire de restul publicului, care se agita în jurul alegerilor în efortul de a lua unele poziţii politice.
Când în R. Moldova, cu încălcări flagrante, deschise, inclusiv prin privarea de drept de vot a jumătate de milion de moldoveni care locuiesc în Rusia, abia trece un candidat care i se potriveşte Occidentului, doamna Sandu, nimeni acolo nu vorbeşte deloc despre vreo încălcare. Fără revizuiri, fără curţi constituţionale.

În Georgia, OSCE, 500 de observatori au fost acolo timp de două luni înainte de alegeri, au examinat totul, au declarat public: „Nu, nu au fost încălcări semnificative, totul era legitim”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments