Prof.univ.dr.Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași:„ În ultimii ani am reușit o perfomanță deosebită. Atingem exigențele actului medical la un nivel superior”. Iașul va fi în 2025 pe harta europeană în Neurochirurgie

0
99

Echipa Spitalului de Neurochirugie din Iasi a redat speranta la viata pacientilor diagnosticati cu tumori grave. Copii, adolescenti si adulti, toti au reusit sa depaseasca cel mai dificil moment din vietile lor prin implicarea si dedicarea cadrelor medicale de la Spitalul de Neurochirurgie. Anul 2025 va fi unul plin de proiecte pentru ca pacientii care vin din toate colturile tarii sa fie tratati la cele mai inalte standarde.

Prof.univ.dr.Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași:„ În ultimii ani am reușit o perfomanță deosebită. Atingem exigențele actului medical la un nivel superior”. Iașul va fi în 2025 pe harta europeană în Neurochirurgie

Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași:

“In ultimii ani am reusit perfomanta si exigentele actului medical care au ajuns la un nivel corect. Mai sunt foarte multe lucruri de facut in privinta asta, mai ales in ceea ce priveste resursa umana si de contrl al implementarii procedurilor si protocoalelor care sunt existente la nivelul spitalului si de upgradare a acestora pentru ca stiinta medicala evolueaza permanent si azi cand discutam apar noi descoperiri, noi inovatii care duc la cresterea duratei de supravietuire sau la vindecarea diverselor patologii cu care oamenii se confrunta”

Sute de persoane se afla pe listele de asteptare pentru a fi operate cu aparatura de inalta precizie de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi.

Prof.univ.dr.Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași:„ În ultimii ani am reușit o perfomanță deosebită și să atingem exigențele actului medical la un nivel superior”. Iașul va fi în 2025 pe harta europeană în Neurochirurgie

Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași:

“Spitalul are o adresabilitate din ce in ce mai mare si asta se datoreaza, in primul rand, competentei echipei medicale si al dotarilor pe care spitalul le-a facut in ultimii ani. In acest an avem investitii de 16 milioane de euro insemnand echipamente medicale de inalta performanta computerul tomograf intraoperator, un CT care  ne va permite sa realizam interventii chirurgicale de mare finete la pacientii cu patologie neurochirugicala la nivelul creierului si la nivelul coloanei, bineinteles. Si daca ar mai fi sa dau un exemplu un RMN. Astazi, spitalul are 3 aparate de rezonanta magnetica, 3 CT-uri functionale, ecografe. Adica tot ceea ce este necesar pentru explorarea pacientilor, atat pre cat si postoperator, indiferent de ora si de zi”

Pentru a tine pasul cu evolutia medicinii este necesara alocarea unor bugete importante pentru dotarea spitalului. Anul acesta, Spitalul de Neurochirurgie din Iasi reprezinta un model pentru alte unitati.

Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași:

“Este pentru prima oara in istoria spitalului in care am dotat blocul operator cu instrmentar chirurgical. 1 milion de euro intr-un an in truse de cea mai buna calitate. Astazi cand discutam, Spitalul de Neurochirurgie din Iasi are instrument chirurgical cum sunt in clinicile de renume din lume din Europa sau din America. Nu exista nicio diferenta

Si asta nu e tot. Incepand cu anul viitor va fi introdusa o noua metoda de tratare a pacientilor cu cancer.

Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași

“Am primit avizul de oportunitate din partea Ministerului Sanatatii de includere a proiectului de Neuroexcelenta, acea cladire noua de extindere cu o cladire de 5.000 metri patrati in valoare de 45 milioane de euro insemnand constructia cladirii. Acest lucru ce inseamna? Inseamna ca dincolo de radiochirurgia steraotactica de tip gamma knife care functioneaza. O sa avem un alt tip de radioterapie asa numita radiochirurgie stereotactica de tip Cyber knife ceea ce ne va permite sa tratam pacienti cu leziuni in tot corpul. Cred ca este un plus de valoare pentru pacientii din Romania avand in vedere ca astazi cand discutam, in aceasta tara si in aceasta regiune a Europei nu exista acest tip de tehnologie. Avem sansele sa obtinem finantarea pentru acest proiect si asta cred ca va fi preocuparea mea in viitorii ani pentru ca e un proiect care necesita atentie, preocupare si necesita un parcurs de cel putin 3 ani de zile. Este un proiect mare, care va inchide ceea ce noi numim medicina integrativa astfel incat pacientul cand se adreseaza cu o patologie de specialitate aici, in spital, sa fie tratat maximal. Adica de la diagnostic, tratament, inclusiv recuperare postoperatorie pentru ca avem deja in cadrul proiectului echipamente achizitionate in acest an dar va avea in acest centru si alte echipamente care vor continua aceasta poveste frumoasa in ceea ce priveste pacientului care se adreseaza spitalului roman sau indiferent unde se afla”.

Iasul va fi un model in tratarea pacientilor cu AVC. Specialistii de la Spitalul de Neurochirurgie isi doresc imbunatatirea protocolului.

Lucian Eva, Director Spitalul de Neurochirurgie Iași

“Un alt aspect este infiintarea departamentului pentru unitati de accident vascular celebral acut, astfel incat ceea ce se intampla in mod firesc adica tromboemboliza venoasa si trombectomia sa aiba si statutul legal sunt in top 4 dotate maximal pentru pacientii cu accidente vasculare care vor beneficia de cele mai noi tehnologii in privinta asta. Daca e sa fac o marturisire astazi in Romania protocolul pe accidentul vascular este cu 10 ani in urma fata de ce se intampla in tarile din Europa, din care si noi facem parte. Timpul mediu in tarile din Europa sunt 39 de minute. Noi avem un timp mediu de asteptare pentru debutul accidentului vascular 4 ore, ceea ce este foarte mult. Acest lucru dorim sa il schimbam, dorim sa schimbam mentalitati si protocolul de la nivel national prin infiintarea acestei unitati care va fi dotata printr-un proiect european in valoare de 11 milioane de euro cu tot ceea ce este nevoie pentru a realiza acesta lucru, tot felul de aparaturi utilizate de echipe supraspecializate in acest domeniu pe care spitalul le are astazi”

Pe langa tratarea tumorilor, Spitalul de Neurochirurgie reprezinta una dintre cele mai mari unitati medicale din tara specializata in tratarea pacientului cu politrauma.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments