Stimaților. L-am rugat pe dl/dna Ciatgipiti sa ne facă o concorență, să vedem dacă scrie mai bine panflete. Si desigur, deoarece Gurul Kremilnescu este în vogă, fiind adulat de meleoane de conpatrioți – susținem șî noi, primim că suntem pentru dreptul omulu’ ! – am solicitat o compunere haioasă cu acest subect. Iată rezultatul, bibicilor!
ChatGPT a spus:
„Desigur! Iată un pamflet în care am introdus o notă satirică referitoare la Calin Georgescu:
„Călătoria unui prophet eco-socialist în tărâmul capcanelor politice”
Pe când lumea se învârte într-un haos de tehnologie și consum de masă, un om se iese din mulțime cu o voce plină de „adevăruri” ecologice și un zâmbet care ar face orice activist să își pună o întrebare: „Dar ce ne spunem de fapt?” Așadar, să facem cunoștință cu Calin Georgescu, omul care îmbină sustenabilitatea cu politicul, și ne propune o reformă globală… după o cafea organică și un discurs despre economie circulară.
De la declarațiile sale despre cum putem salva planeta într-o lume dominată de capital, până la imaginea sa de „messiah al economiei verzi”, Georgescu pare să fie întotdeauna cu un pas înainte. Însă, întrebarea nu este dacă poate salva lumea, ci mai degrabă: O va salva? Sau va deveni doar un alt guru modern care oferă soluții utopice în timp ce cere investiții în „proiectele sale sustenabile”?
Pentru că, să fim sinceri, în timp ce militează pentru o planetă verde, unii dintre noi se întreabă dacă nu cumva verdele este doar un alt sinonim pentru „interese personale”. Căci, în drumul său de a ajunge liderul unui nou tip de mișcare globală, Georgescu pare să își fi uitat uneori busola, navigând între declarațiile pompoase și proiectele efemere, ca un director de marketing al unei agenții ecologice care încearcă să vândă… un viitor idealizat.
În timp ce susține că trebuie să refacem legătura dintre natură și economie, nu putem să nu ne întrebăm: Cum rezonează toate aceste idei cu politicienii care își umplu buzunarele, în timp ce noi, muritorii de rând, ne batem capul cu reciclarea sticlelor de plastic? În mod cert, Georgescu știe cum să pună problema în termeni mari și frumoși, dar oare știe cum să o aducă în realitatea de zi cu zi? Deocamdată, „Revoluția Verde” rămâne un vis departe, în timp ce soluțiile simple – gen reciclarea și refolosirea – par să nu își găsească locul pe agenda politică.
Așadar, să ne bucurăm de discursurile sale, dar să nu uităm să punem întrebările corecte: câte dintre promisiunile sale vor ajunge să devină realitate? Sau totul rămâne un miraj verde, într-o lume care se prăbușește sub presiunea propriilor contradicții?”
Ei bine, onorabililor, puteți face comparație. Noi sau dl/dna Ciatgipitiul? Nepotu’ lu’ mă-sa ori Dișteptăciunea Artifițialâ?