Despre lipsa de eficiență și influență a ambasadorului României în Statele Unite ale Americii s-a mai vorbit. Pe lângă absența competențelor necesare în diplomație, 7 Est a subliniat și apetitul nesățios al lui Andrei Muraru și al fratelui deputat Alexandru Muraru de a participa împreună, ca doi frățiori iubitori, la tot felul de întruniri sau voiaje de plăcere pe cuprinsul Americii, total inutile pentru imaginea României.
Ai fi zis că în actualul context, în care vicepreședintele SUA, J.D. Vance a măturat pe jos cu prestigiul României la Conferința de Securitate de la Munchen și mai ales în condițiile în care țara noastră nu a fost invitată la Paris, acolo unde președintele Macron a convocat summitul de urgență pe tema situației din Ucraina, diplomația românească, mai ales la nivelul de top cerut de Washington, ar fi trebuit să zbârnâie de luări de poziție ferme și proactive față de ce se întâmplă în SUA și Europa.
Când colo, ce face onorata ambasadă condusă de minusculul Andrei Muraru, fost consilier al lui Klaus Iohannis, fost om invizibil pe scena politică internațională?
Pe 15 februarie, în timp ce toate publicațiile cu greutate din lume încă mai analizau ironiile vicepreședintelui american la adresa democrației românești, Ambasada României în SUA publica pe pagina sa oficială un top al celor mai gustoase ciorbe de pui din lume, subliniind cu mândrie faptul că „ciorba rădăuțeană” și „supa de pui cu tăiței sunt în top 10 mondial”!
„Did you know that one of Romania’s most delicious sour soups, “Ciorbă Rădăuțeană” (“Rădăuți-style soup”) was ranked as the 2nd best rated soup in the world in a top ten list put together by Taste Atlas? Also, “Supa de pui cu tăiței” românească (“Romanian chicken noodle soup”) is ranked 10th in the same top?”.
Ca să vezi, „Rădăuți – style soup” era preocuparea majoră a diplomației românești la Washington, că în rest stăm bine.
Dar cine știe, poate că, ulterior acestei postări cu iz de cantină, ambasadorul Andrei Muraru își va găsi în sfârșit adevărata vocație, cea de ospătar la mesele mai-marilor lumii, așa cum îl recomandă subțirimea intelectuală și diplomatică.