Poliția Animalelor Iași doarme: un vițel pierdut se plimbă de aproape 24 de ore pe străzile din oraș și nimeni nu se sesizează

0
24
Activitatea Biroului pentru Protecția Animalelor Iași poate fi pusă sub semnul întrebării. Numărul cazurilor de animale care sunt chinuite sau abandonate este în creștere iar măsurile pe care ar trebui să le ia polițiștii în aceste cazuri abia că se văd. De ieri a fost observat un vițel care se plimbă pe străzile din Iași. Ieșenii au postat pe rețelele de socializare fotografii cu animalul care pare a fi pierdut. Nimeni nu ia nicio măsură.
Postările au curs pe rețelele de socializare de aseara, 5 februarie, însă animalul a fost văzut și în această dimineață, lucru care arată că nimeni nu ia nicio măsură: să identifice proprietarul și să îl sancționeze.
Sursa foto: Facebook/Esti din Iasi daca Din nefericire, cazul nu este singular. De cele mai multe ori, polițiștilor le sunt „servite” pe rețelele de socializare și din presă cazurile de animale chinuite. Câini și pisici agresate Cel mai recent a fost al unui bărbat din comuna Movileni care își testa agresivitatea câinilor pe o pisică ținută într-o cușcă de fier. La fel, imaginile au apărut în mass media și polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași „s-au sesizat” din oficiu.
Din declarațiile oficiale, individul care a chinuit această pisică ar fi primit o amendă de numai 1.000 de lei și i s-a deschis dosar penal, lucru care cu siguranță că nu îl va împiedica să mai facă încă odată acte de cruzime. Poliția Animalelor, o structură de care societatea avea nevoie În anul 2020, fostul ministru de interne, Marcel Vela anunța înființarea Poliției Animalelor. Era cea mai bună veste pentru că până acum nu exista un compartiment care să rezolve cazurile în care animalele sunt chinuite sau omorâte de diferiți indivizi.
Prin înființarea acestui birou a fost creat și cadrul legal prin care polițiștii pot intra fără acord în spaţii unde există indicii că animalele sunt în pericol, pot fotografia și filma fără acordul proprietarilor și pot plasa animalele maltratate în adăposturi. Abandonul este și el pedepsit prin lege, indiferent că vorbim despre pisici, câini sau alte specii de animale Abandonul animalelor și actele considerate infracțiuni sunt reglementate de lege. Potrivit acesteia, abandonul constă în lăsarea unui animal, care se află în proprietatea și sub îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și îngrijire medicală adecvată. De asemenea, este considerată infracțiune și este pedepsită cu închisoare de la 3 la 12 luni sau cu amendă următoarea conduită:
  • uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
  • practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
  • organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
  • rănirea sau schingiuirea animalelor;
  • intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea coardelor vocale, ablația ghearelor, colțișorul ciocului și dinților.
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments