Iuliana a fost model timp de 12 ani în agenția Kasta Morrely și spune cu lux de amănunte cum a fost „spălată pe creier” de către Morel Bolea pentru a lucra gratuit în agenția lui. Dezvăluirile au fost făcute de tânără după ce ar fi avut un conflict cu una dintre modelele apropiate ale lui Morel Bolea.
Iuliana a publicat inclusiv mesaje din grupul de WhatsApp prin care fetele se comportă cu Morel Bolea ca și cum ar fi stăpânul lor. Unele dintre ele îl autointitulează „Excelența Sa” sau „ domnul președinte”.
VIDEO Un fost model de la Kasta Morrely rupe tăcerea: „ Am fost dată afară pentru că nu am vrut să mă culc cu Bolea. Fetele sunt spălate pe creier. E ca o sectă”. Mărturisiri șocante
„Daca toate articolele aparute in presa despre #kastamorrely si #eurodemos au fost “inventiile traficantilor” va rog frumos sa imi explice cineva aceste mesaje de pe whatsapp si aceste apropieri din forografii!
Macar daca “excelenta sa” #morelbolea le intretine dar nici macar atat! Toate fetele de la kasta morrely si eurodemos ii intretin existenta!
Nu am fost pusa sa spun lucurilor pe nume! Nubam fost platita sa spun asta! Purinsi simplu am izbucnit din suferinta si tacerea mea!”, spune Iuliana.
În spatele chipurilor angelice stă multă suferință și muncă pro bono, fapte confirmate atât de nenumăratele acuzații făcute către autorități pe numele lui Morel Bolea.
Acesta ia fete tinere pe care le îndoctrinează în agenția Kasta Morrely, le supune unor presiuni psihice și sexuale pentru a lucra pentru el.
„Îi plăcea să i se spună Suleiman sau Contele”
Din imagini se poate vedea că ele se îngrijesc inclusiv de plata utilităților și pregătirea meselor lui Bolea. Mai mult decât atât, toți banii câștigați prin munca fetelor din agenție ajung la Morel Bolea, iar ele sunt ținute atent sub observație.
Iuliana spune că a îndurat foarte multe lucruri în anii în care a fost în Kasta Morrely.
Tânăra spune că toate fetele care au avut curajul să plece din agenție au fost făcute în fel și chip.
Fete abuzate sexual. Manipulare și abuz emoțional
Ancheta îndreptată împotriva lui Morel Bolea a plecat de la o plângere pentru viol depusă în 2020 la Parchetul de pe lângă Tribunal. După cercetări „in rem”, respectiv asupra faptei nu cu privire la o persoană anume, procurorii acestui parchet au trimis dosarul la DIICOT. Identificaseră mai multe fete abuzate sexual, iar traficul de minori le depășea atribuțiile legale.
DIICOT stabilea un scenariu al faptelor. „în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate în municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional).
Morel Bolea a fost chemat la audieri și reținut, după care procurorii au cerut arestarea. Pe 10 noiembrie, magistrații Tribunalului au aprobat propunerea procurorilor, dispunând arestarea lui Bolea pentru 30 de zile, pentru trei acuzații de trafic de minori. Avocatul său de la acea dată, Ciprian Mitoșeru aprecia că probele procurorilor erau „extrem de subțiri”, neputând susține acuzațiile de trafic de persoane. Cel mult, aprecia acesta, se putea vorbi de acte sexuale cu minori. Contestația depusă de avocat împotriva măsurii de arestare a fost acceptată de magistrații Curții de Apel.