Falafel crocant din bucătăria orientală – reteta delicioasa de post

0
17

Falafelul este un preparat clasic din bucătăria orientală, perfect pentru o masă sănătoasă și plină de arome. Il poti consuma simplu alaturi de un sos sau poti sa il pui în lipie cu salată și sos tahini, hummus sau iaurt vegetal daca vrei sa il mananci in zilele de post.
Pentru acest Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: naut, ceapa, usturoi, condimente si pesmet.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post:
  • 300 g naut uscat (sau 1 conserva de naut scurs bine)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi tocati
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • ½ lingurita coriandru macinat
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri faina (sau pesmet, pentru consistenta)
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post:

Cum se prepara Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post:

Daca vrei sa folosesti naut uscat, lasa-l la hidratat peste noapte in apa rece, apoi scurge-l bine. Daca folosesti naut din conserva, clateste-l si scurge-l bine.

Pregateste compozitia cu ajutorul unui robot de bucatarie. Pune in vasul robotului, nautul, ceapa, usturoiul, coriandrul, chimion, condimentele, praful de copt, sucul de lamaie si mixeaza pana obtii o pasta usor granuloasa. Poti adauga patrunjel sau coriandru daca iti place gustul lor.

Daca iese prea moale, adauga putin pesmet.

Lasa compozitia la frigider pentru 30 de minute, ca sa devina mai ferma.

Formeaza bilute sau chiftele plate cu mainile usor umezite.

Prajeste in ulei incins pana devin aurii si crocante (aprox. 3-4 minute pe fiecare parte) sau coace-le in cuptor la 200°C timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatate.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments