Calvarul unei fetițe de numai 10 ani. A fost torturată de angajator până la moarte

0
73

Cazul unei fetiţe de 10 ani din Pakistan ai cărei angajatori au mărturisit că au bătut-o până a murit a şocat întreaga lume şi a ridicat îngrijorări referitoare la drepturile copiilor în ţara asiatică.

 

Mai multe organizaţii ale drepturilor omului susţin că legile care reglementează munca în ţara în care aproape 50% din populaţie are sub 18 ani ignoră abuzurile asupra copiilor. O astfel de omisiune are adesea consecinţe tragice, spun organizaţiile internaţionale citate de bbc.co.uk.

Dovezi ale unor astfel de consecinţe pot fi găsite într-un oraş mic din provincia Punjab, unde multe mame îşi plâng copiii morţi. Localitatea se numeşte Moza Jindraakha, a cărei denumire înseamnă „locul unde viaţia este protejată”. De aici, Iram Ramzan a fost trimisă în oraşul Lahore (al doilea ca mărime din Pakistan) unde s-a angajat ca bucătăreasă a unei familii de clasă mijlocie, pentru ca familia ei să aibă ce mânca. Cele două surori ale sale erau angajate, de asemenea, ca ajutoare domestice la alte familii. Ea s-a întors însă acasă într-un giulgiu alb după ce, se pare, a fost  torturată până la moarte de familia pentru care lucra.

Mama lui Iram, care şi-a pierdut una dintre mâini într-un accident de treierat, îşi creştea cele 3 fiice fără ajutor financiar din partea soţului. Spune că nu a avut de ales în a le trimite pe fete să muncească. Credea că vor fi mai în siguranţă în casa unor familii înstărite decât pe stradă. Acum însă nu ştie pe cine să dea vina după ce şi-a îngropat cea mai mică dintre copile.

Medicii care au consultat-o pe Iram au declarat că fetiţa avea urme de tortură pe corp, iar încheieturile mâinilor şi picioarelor îi erau rănite. Familia la care lucra a dus-o la spital şi a fost, în scurt timp, arestată de poliţie. Oamenii legii au stabilit că fetiţa a fost bătută în repetate rânduri cu o ţeavă de fier. Angajatorii spun că Iram a furat de 3 ori de la ei şi că începuse să fie somnoroasă, „aşa că au legat-o”. Au recunoscut că au bătut-o, dar „nu se aşteptau ca ea să moară”. Micuţa era plătită cu 23 de dolari pe lună.

În aceeaşi săptămână în care a murit Iram, tot în Lahore, o adolescentă de 15 ani a fost violată şi strangulată până la moarte în casa angajatorilor săi. O organizaţie pentru protecţia drepturilor copiilor din Pakistan spune că primeşte cel puţin 20 de astfel de cazuri anual şi mult mai multe cazuri de abuz asupra copiilor.

 

(Yahoo!News)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments