Copil de doi ani bătut cu parul de concubinul mamei. Micuţul a fost internat în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

0
111

La o săptămână după ce un copil de două luni din Huşi a fost victima unui conflict între părinţi, cazul se repetă la Neamţ. Un băiat de doi ani şi jumătate s-a ales cu răni grave la cap, după ce a fost bătut de partenerul de viaţă al mamei. 

 

Mama copilului a cerut ajutor la 112, după un conflict cu partenerul ei de viaţă. Bărbatul s-a enervat că femeia avea de gând să-l părăsească, iar de furia lui nu a scăpat nici copilul de doi ani şi jumătate.

 

„El a venit prin pădure şi avea un ciomag şi m-a lovit pe mine prima dată, m-a lăsat jos acolo şi pe urmă mi-a luat copilul, l-a lovit în cap”, afirmă Solomea Dănilă, mama copilului. 

 

Iniţial, băiatul şi mama lui au fost duşi la spitalul din Roman, dar pentru că starea copilului era gravă s-a decis transportarea de urgenţă la Iaşi.

 

„Intervenţie elicopter SMURD, la spitalul Roman, unde a fost apelat pentru trasferul unui copil cu politraumă, cel mai important element fiind trauma cranio-cerebrală cu fractură craniană şi hematom epicranian”, a explicat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, starea în care se afla copilul bătut. 

 

Copilul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie, iar medicii spun că acum este în afara oricărui pericol. Cazul a intrat în atenţia poliţiei.

 

„În caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în funcţie de concluziile constatărilor medico-legale, se va face încadrarea corespunzătoare a faptei. Suspectul este cercetat în stare de libertate”, a declarat Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

 

O anchetă va deschide şi Direcţia pentru Protecţia Copilului care va stabili dacă băiatul poate rămâne alături de mamă. Femeia mai are trei copii, dar aceştia sunt crescuţi de rude.

 

 

 (Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments