IMAGINEA GROAZEI. Pilotul Adrian Iovan prins între fiarele contorsionate ale cabinei. Supravieţuitor: "Dacă nu era el, noi acum eram morţi"

0
1065

Pilotul Adrian Iovan a murit în urma accidentului aviatic care a avut loc în Munţii Apuseni, luni după-amiaza. Secretarul comunei Horea din judeţul Alba, Corneliu Olar, a afirmat că pilotul nu era mort în momentul impactului. Acest lucru i-l spusese medicul Radu Zamfir prin telefon. Însă o imagine cutremurătoare cu trupul pilotului te lasă fără grai.

În urma tragicului accident aviatic din Apuseni, doi oameni au murit: pilotul aeronavei medicale, Adrian Iovan, şi o tânără rezidentă, Aurelia Ion.

„Domnul doctor (n.r. Radu Zamfir) mi-a zis că e grav unul dintre medici sau chiar pilotul. N-am vrut să anunţ pe postul de televiziune că pilotul e mort. Din câte ştiu, pilotul nu era mort când a intrat în contact cu pământul. A murit după din cauza rănilor. Şi ştiam că o fată este destul de grav şi mai sunt doi în stare gravă“, afirmă Corneliu Olar, secretarul comunei Horea din judeţul Alba.

Deşi multe voci, inclusiv cea a coordonatorului Agenţiei Naţionale de Transplat, Victor Zota, spun că nu e normal ca răniţii să fie descoperiţi atât de târziu.

„E inadmisibil că au fost descoperiţi atât de târziu. Ei trebuiau descoperiţi cu câteva ore mai devreme. Unde sunt echipajele noastre ISU?”, a fost reacţia lui Victor Zota asupra eficienţei autorităţilor.

Coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant a mai precizat că pilotul avionului, Adrian Iovan, a fost conştient încă cel puţin două ore după producerea accidentului.

 

Foto: Fotografii inedite cu avionul prăbuşit în Apuseni. O imagine terifiantă cu pilotul Adrian Iovan (Sursa: salvamontist Mircea Petrescu)

 

Şi Marius Pop, unul dintre cei care se ocupă de Transsylvania Offroad, un club cunoscut printre pasionaţii de offroad din Cluj, a fost unul dintre cei care au ajuns primii la locul tragicului accident aviatic.

El a explicat că aproape fiecare metru are cumva coordonata lui şi că localizarea cuiva prin acest fel este foarte precisă, dar şi foarte rapidă, dacă coordonatele sunt corecte. El a mai declarat că salvarea victimelor ar fi putut să fie mult mai rapidă dacă autorităţile şi-ar fi făcut treaba.

„Coordonatele pe care le-am primit noi au fost pentru un perimetru de peste 100 de kilometri pătraţi. Întârzierile au fost mai mari de două ore. Eu zic că vina este a celor de la 112. Vina lor este că nu au localizat apelul. Sistemul de triangulare te poate localiza în 15 secunde, la ordinul zecilor de metri, dar este de foarte de ajutor. De la Crucea Iancului până în locul unde se aflau răniţii distanţa era destul de mare. De-acolo am luat-o doar pe drumuri forestiere“, a mai explicat unul dintre salvatorii răniţilor din accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

 

Adrian Iovan a cerut amânarea zborului

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi dimineaţă, întrebat despre dificultăţile de localizare a avionului prăbuşit în Apuseni, că răspunsul poate fi găsit la STS Cluj. În replică, Serviciul de Transmisiuni Speciale susţine că avionul a fost localizat imediat ce a fost primit apelul la 112. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Adrian Iovan ar fi cerut ieri amânarea zborului, însă medicii au fost de acord să plece spre Oradea.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments