Atenţie la bolile de sezon: Afecţiunile specifice acestui sezon se pot manifesta grav, dacă nu se apelează la medic

0
85

Bolile de vară se transmit prin mâncare stricată, ţânţari, apă murdară şi fructe nespălate.

 

Bolile din sezonul de vară pot deveni cel mai mare duşman. Doctorii ne atrag atenţia că pe căldura să avem grijă la cum este ţinută mâncarea, unde ne răcorim sau cât de bine sunt spălate fructele.

 

Bolile specifice sezonlui de vară încep să aglomereze spitalele. Acestea pot fi prevenite dacă se ţine cont de câteva obiceiuri care elimină riscul de îmbolnăvire. În primul rând putem să ne ferim de

bolile digestive şi hepatită dacă suntem atenţi la ce mâncăm. Apoi, protejarea în fata insectelor reduce riscul de îmbolnăvire de encefalita sau boala Lyme.

 

Leptospiroza este o altă boală care se poate transmite uşor în perioada de vară. Această boală ataca ficatul, rinichii, inima dar şi sistemul nervos. Leptospiroza se găseşte în apele murdare.

 

Cea mai la îndemână metodă de prevenire a imbolanivirolor de sezon rămâne igiena corespunzătoare. Hepatită A poate fi ţinută departe dacă ne păstrăm mâinile curate şi mâncăm doar fructe bine spălate. În cazul în care totuşi apar semne precum febră, dureri de cap sau vărsături este indicată prezentarea la medic.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments