Râsu’-plânsu’, la Pașcani. Șeful Cantinei Sociale are o jenă în a cere bani, deși clădirea stă să sară în aer

0
99

Foto: newspascani.com

Condiții mortale de lucru la Cantina Socială din subordinea Primăriei Pașcani. Așa am putea rezuma discuția de ieri din ședința Comisiei Economice, acolo unde s-a analizat și bugetul acestei instituții, precum și problemele cu care se confruntă ea.

Dacă în privința sumelor de bani alocate pentru cheltuieli de funcționare și hrana asistaților nu sunt probleme, membrii comisiei au luat act cu stupoare de condițiile de lucru de acolo. Situația este una care ar trebui să dea urgent de gândit șefilor Primăriei, asta deoarece oricând se poate întâmpla o tragedie. Instalația de gaz care alimentează sediul instituției are pierderi, existând pericol de incendiu, iar unele dintre sobe folosite pentru realizarea hranei sunt casate, arată newspascani.com.

 

Când a fost întrebat de membrii comisiei de ce nu a solicitat o sumă de bani pentru lucrări de modernizare, Mihai Miron, șeful Cantineri Sociale, a susținut:

„Când am auzit că banii sunt investiți cu prioritate în infrastructură, am dorit să nu par penibil că solicit bani pentru dotări”.

La auzul acestor vorbe consilierii locali au rămas mască. Marius Pintilie, consilier PNL, i-a transmis șefului instituției că ar fi trebuit să solicite o sumă minimă, cel puțin pentru achiziționarea unei plite de mai mari dimensiuni, care să vină în sprijinul pregătirii hranei. Vasile Haldan, consilier PSD, a admis și el că este nevoie de o schimbare în ceea ce privește activitatea cantinei, o soluție fiind chiar amenajarea ei într-un alt sediu. 

 

Problema sediului actual al cantinei a fost analizată și anul trecut, dar fără nici o schimbare. Institția nu are o sală de mese și suferă din punct de vedere al circuitului intern. Precizăm faptul că aproximativ 130 de persoane primesc o masă caldă de la Cantina Socială din Pașcani.

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments