Ţânţarii, arma secretă pe care voiau să o folosească naziştii în timpul războiului

0
60

 

Naziştii ar fi încercat să folosească ţânţarii infectaţi cu malarie pe post de arme biologice, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, sunt de părere cercetătorii, potrivit Huffington Post. Planul, care pare să nu fi fost pus în practică până la urmă, presupunea eliberarea din avioane a ţânţarilor infectaţi pentru a-i îmbolnăvi de malarie pe inamicii naziştilor.
 

Scenariul a fost descoperit de dr Klaus Reinhardt, un biolog de la Universitatea din Tübingen, care a studiat dosarele privind celebrul lagăr de concentrare de la Dachau. Concluziile sale au fost publicate in ediţia din decembrie a revistei Endeavour .

Planul naziştilor, care avea la bază folosirea insectelor, datează din ianuarie 1942. La acea dată Heinrich Himmler, şeful organizaţiei paramiliatare naziste SS, a ordonat crearea unui institut pentru studierea fiziologiei insectelor dăunătoare.

Deşi utilizarea armelor chimice şi biologice a fost scoasă în afara legii prin Protocolul de la Geneva din 1925, întrebarea dacă Hitler a respectat acest lucru a fost mult timp un subiect de dezbatere, potrivit BBC.

În articol, Reinhardt recunoaşte că dovezile privind utilizarea ţânţarilor într-un eventual război biologic sunt însă departe de a fi concludente.

Nu este pentru prima dată când cercetătorii fac referire la informaţii privind experimente naziste ce ar fi implicat „ţânţarii războinici”.

În 2006, Frank Snowden, profesor de istorie la Universitatea Yale, a publicat o carte în care a susţinut că naziştii au folosit ţânţari infectaţi cu malarie pentru a încerca să oprească avansarea trupelor aliate în Italia.

Folosind arhive americane şi jurnale ale soldaţilor italieni, cartea lui Snowden oferă detalii despre cum un entomolog nazist pe nume Erich Martinia le-ar fi dat informaţii germanilor despre cum să inunde mlaştini din apropierea Romei şi să le umple cu larve de ţantari infectaţi cu malarie, potrivit publicaţiei Telegraph.

 

Sursa: gandul.info

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments