Firmele de deszăpezire vor fi sancționate. La Botoșani încă mai sunt drumuri închise din cauza troienelor de zăpadă

0
103
Foto: monitorulbt.ro

Foto: monitorulbt.ro

Viscolul de la sfârşitul săptămânii trecute a închis aproape jumătate de judeţ. Ieri seară la ora 22.00, trei drumuri naţionale şi 12 drumuri judeţene erau impracticabile în Botoșani din cauza sulurilor de zăpadă, care pe unele porţiuni aveau doi metri, iar drumarii aşteptau îmbunătăţirea vremii pentru a putea acţiona la capacitate maximă.

 

Situaţia a fost monitorizată permanent de prefectul Costică Macaleţi, care a declarat că, dacă vremea va permite, se va lucra toată noaptea la deszăpezire, arată monitorulbt.ro.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Florin Ţurcanu, a acuzat faptul că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) a acţionat cu încetinitorul, îngreunând şi deszăpezirea drumurilor judeţene. Potrivit oficialului, DRDP a relocat şase autofreze care acţionau pe drumurile naţionale în zona de sud a ţării, încă de săptămâna trecută, lăsând judeţul cu doar două astfel de utilaje.

Venit duminică la Botoşani pentru a coordona activitatea de deszăpezire, Ovidiu Laicu, directorul DRDP, a recunoscut că o parte din autofrezele Secţiei Drumuri Naţionale au fost mobilizate în judeţele aflate în stare de alertă, în urmă cu o săptămână, însă a precizat că alte cinci autofreze au fost aduse ieri la Botoşani. Totodată, Florin Ţurcanu, președintele CJ Botoșani, a anunţat că firmele care au câştigat contractul de deszăpezire a drumurilor judeţene ar putea fi sancţionate, deoarece autofrezele lor nu au funcţionat la întreaga capacitate.

Totuşi, potrivit meteorologilor, urmează două zile în care vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Astăzi, maxima va fi de -5ºC, în timp ce minima va fi de -18ºC. Mâine, vor fi -3ºC, maxima şi -10ºC, minima.

Din cauza viscolului au fost anulate cursele spre nordul judeţului, încă de sâmbătă dimineaţă.

 

(Sursa: monitorulbt.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments