Un șofer de autobuz din Iași, pus la pământ de un taximetrist cu un aparat electroșoc

0
140

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, șoferul RATP Iași fiind agresat de către un taximetrist furios cu un aparat electroșoc. Angajatul regiei a suferit tulburări ale ritmului cardiac și a necesitat consult medical. Acesta este cunoscut cu antecedente medicale iar agresiunea cu electroșocuri ar fi putut avea asupra sa consecințe mult mai grave.

 

În cursul zilei de 5 februarie 2014, în jurul orei 7.00, angajatul RATP, șofer pe un autobuz de pe traseul 41, a intrat în stația Tudor Neculai, pe sensul de mers spre Copou, pentru a facilita coborârea și urcarea călătorilor. Ieșirea din stație era blocată de către taximetrul cu numărul de înmatriculare IS 50 PRT. Șoferul regiei l-a atenționat inițial sonor pe celălalt conducător auto pentru a-i permite ieșirea din stație. După un minut în care accesul mijlocului de transport era încă blocat, salariatul regiei a coborât din autobuz pentru a-l ruga pe soferul de taxi să se deplaseze câțiva metri și să deblocheze astfel ieșirea din stație. În momentul în care șoferul RATP a încercat să dialogheze cu șoferul de taxi, a fost agresat cu un aparat electroșoc. „Am amețit, nu am mai văzut nimic și mi-au amorțit mâna și piciorul drept. Personalul de la Ambulanță mi-a găsit o tensiune foarte mare”, a descris șocul trăit, angajatul RATP. La fața locului s-au prezentat un echipaj de Poliție și unul de Ambulanță, care au preluat cazul.

Angajatul regiei a depus o plângere penală împotriva șoferului de taxi, acțiunea acestuia fiind susținută de către RATP Iași. Totodată, regia de transport va face o notificare către Biroul Reglementare Transporturi Urbane Iași (B.R.T.U. Iași) din cadrul Primăriei Iași, care autorizează serviciile de transport persoane în regim de taxi.

În conformitate cu legislația în vigoare, se interzice oprirea în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea, și în locurile unde există marcaje pentru stațiile mijloacelor de transport în comun.

„RATP Iași face un apel către șoferi și ceilalți participanți la trafic pentru a da dovadă de toleranță și a respecta legislația în ceea ce privește punctele de îmbarcare și debarcare a călătorilor. Nerespectarea normelor aflate în vigoare precum și lipsa simțului civic pot degenera și conduce către situații dramatice”, se arată în comunicatul remis presei de conducerea regiei.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments