Ieşeni, atenţie la RABIE! Au apărut două noi cazuri la vaci. Vezi unde

0
462

Medicii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi au descoperit două noi cazuri de rabie.

Este vorba despre două bovine care, în urma analizelor de laborator, au fost depistate pozitiv la acest virus. Inspectorii DSVSA Iaşi au confiscat toată carnea şi produsele depozitate în congelatorul proprietarului animalului Neculai A., din comuna Sireţel, dar şi a vecinilor săi. Acest lucru s-a întâmplat după ce o vacă pe care bărbatul a tăiat-o s-a dovedit a fi purtătoare a virusului rabiei. Săteanul a solicitat ajutorul medicului veterinar din zonă pentru că vaca sa era bolnavă. După o zi de tratament, aceasta a murit, capul fiind adus la laborator, iar restul cărnii a fost depozitat în congelatorul proprietarului şi pe la vecini. Toată carnea a fost confiscată şi incinerată iar persoanele care au intrat în contact cu vaca, au fost trimise la centrul antirabic, au anunţat reprezentanţii DSVSA Iaşi. 

În 2013, au mai fost depistate trei vulpi cu turbare la Sireţel şi un alt focar de rabie în localitatea Lespezi, tot la o bovină.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments