Victimele sărăciei și ale indolenței. În România anului 2014, copiii MOR DE FOAME. Un băiețel de numai un an s-a stins subit sub privirile părinților

0
47

Un băieţel de un an, din comună Siliştea, judeţul Brăila, a sfârşit cumplit. Copilul, care trăia în condiţii greu de imaginat, împreună cu părinţii şi cei patru fraţi ai săi, s-a stins de foame.

 

Poliţiştii au deschis dosar penal împotriva părinţilor iresponsabili, iar ceilalţi copii le-au fost luaţi şi duşi la un centru specializat. Copilul locuia, alături de ceilalţi patru fraţi cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, într-un grajd dezafectat din comună Siliştea, într-o sărăcie lucie.

Proprietarul le-a permis părinţilor, doi tineri de 26 de ani, să-şi amenajeze acolo o cameră pentru familie. Părinţii micuţului s-au dus la muncă, iar când s-au întors, tatăl l-a găsit fără suflare.

„Am fost în grajd de am muls vacile cu soţul, am fost la pâine şi când m-am întors înapoi îl găsise soţul meu mort, i-am dat să mănânce, între timp ce s-a întâmplat nu pot să ştiu”, a explicat pentru Pro TV mama.

Medicii spun că băiatul nu era bolnav, însă lipsa hranei a făcut ca organele sale interne să nu mai funcţioneze cum trebuie, iar în final inima sa a încetat să mai bată.

Dr. Gina Ilie, serviciul de medicină legală: „Copilul, care deşi are vârsta de un an, prezenta doar 4 kilograme şi moartea lui s-a datorat insuficientei organice, consecinţa malnutriţiei generată de lipsa de îngrijiri specifice şi necesare unui nou născut.”

Rudele susţin că părinţii sunt vinovaţi, pentru că îşi neglijează copiii. Poliţiştii au deschis dosar penal împotriva părinţilor iresponsabili, iar ceilalţi copii le-au fost luaţi şi duşi la un centru specializat.

Tot la centru se află acum şi mama copiilor, care urmează să aducă pe lume un nou prunc, fiind însărcinată în luna a şaptea.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments