În SUA se desfăşoară un proces în care membrul unui cartel de droguri este acuzat că a ucis peste 800 de persoane; el şi colegii lui aveau de respectat în fiecare zi un anumit număr de asasinate, astfel încât să răspândească teroare printre autorităţi şi localnici. Cazul aflat în responsabilitatea judecătorilor din Texas scoate la lumină jocurile sângeroase practicate de una dintre cele mai periculoase grupări de traficanţi din Mexic.
Jesus Ernesto Chavez Castillo, un martor important în procesul intentat împotriva lui Arturo Gallegos Castrellon, a povestit magistraţilor cum a reuşit gruparea Barrio Azteca Castrllon să crească în infleunţă de la o simplă bandă de răufăcători apărută într-o închisoare din Texas, la a angaja asasini pentru celebrul cartel mexican Juarez. De-a lungul ultimilor patru ani au fost săvârşite atât de multe crime, încât oraşul Juarez a fost supranumit „capitala mondială a crimelor”, notează site-ul de ştiri myfoxdc.com.
În continuare, Chavez a mărturisit că era însărcinat adesea cu uciderea oamenilor vizaţi de conducerea grupării şi că obişnuia să ţină o numărătoare a victimelor sale. El a adăugat că s-a oprit din numărat atunci când a ajuns la 800 de asasinate. În unele dintre cazuri, mexicanul decapita sau dezmebembra corpurile victimelor, notează Fox News.
Şeful grupării, Arturo Castrellon, este acuzat de magistraţi că a ordonat moartea lui Lesley Enriquez, agent american în divizia antidrog, a soţului ei şi a bebeluşului lor nenăscut încă, a consului american Arthur Redfelds, şi pe Jorge Alberto Salcido Ceniceros, soţul altui angajat al consulatului american. Tragicul eveniment a avut loc pe 13 martie 2010.
Potrivit anchetei specialiştilor, victimele lui Castrellon ar fi fost ucise din greşeală, din cauza unei confuzii de identitate.
Deşi este foarte probabil ca adevăratul număr al victimelor să nu fie descoperit niciodată, cert este că rata criminalităţii din Juarez a scăzut odată cu arestarea unor suspecţi în cazul asasinatelor din 2010: de la 2.086 de crime înregistrate în 2011, la 751 de morţi în 2012.
(Sursa: adevarul.ro)