Parfumurile contrafăcute sunt numeroase pe piaţă şi este greu să le distingi de cele originale. Ambalajul şi etichetele arată aproape identic cu cele ale parfumurilor originale, ceea ce înseamnă că ai putea fi cu uşurinţă păcălită dacă nu eşti expertă în aşa ceva. Există câteva metode prin care poţi diferenţia un parfum contrafăcut de unul autentic.
Dacă te-ai decis asupra unui parfum care ţi se potriveşte şi cu care să îţi dai gata iubitul, nu te grăbi să îl cumperi fără să investighezi puţin autenticitatea acestuia. Altfel, rişti să cumperi un parfum contrafăcut. Iată câţiva paşi pe care îi poţi urma pentru a te asigura că parfumul pe care îl cumperi este unul original.
Parfum contrafăcut vs. parfum original: furnizorul face diferenţa
Atunci când cumperi un parfum, în special dacă faci o comandă online, ai posibilitatea de a verifica dacă furnizorul este legitim şi aprobat. Majoritatea comercianţilor autentici va pune la dispoziţia publicului asemenea informaţii, iar în mediul digital sunt foarte uşor de verificat.
Parfumul original are un ambalaj specific
Orice parfum original are un ambalaj propriu, specific fiecărui brand în parte. Verifică celofanul cu care este împachetată cutia şi calitatea acesteia. Parfumurile contrafăcute prezintă în general nişte semne că nu sunt autentice: ambalajul sau cutia sunt de calitate inferioară, iar metodele de împachetare sunt neglijenţe. Dacă examinezi cu atenţie cutia, poţi detecta fără probleme dacă parfumul este fals.
Parfumul original se găseşte în recipiente specifice
Ca şi în cazul ambalajului, recipientul în care se găseşte parfumul şi mecanismul de pulverizare sunt unice în funcţie de fiecare brand. Cele mai multe sunt proiectate special pentru marca respectivă şi sunt foarte greu de reprodus, în special dacă sunt modele sofisticate. Urmăreşte cu atenţie calitatea materialelor din care sunt făcute sticlă şi mecanismul de pulverizare. Dacă acesta din urmă pare făcut cu neglijenţă şi da vreun semn că ar fi greu de folosit, şansele sunt mari ca parfumul respectiv să fie contrafăcut. În cazul parfumurilor originale, fiecare componentă a recipientului este testată şi trecută prin controale de calitate riguroase.
Parfumurile originale au o etichetă şi un cod de bare greu de reprodus
Dacă ai pune un parfum original lângă unul contrafăcut, ai observa că tipul de scriere este diferit. În plus, pe etichetele mărcilor contrafăcute pot apărea greşeli de scriere, ceea ce niciodată nu s-ar întâmpla în cazul parfumurilor originale. Codul de bare oferă informaţii unice despre produs şi nu poate fi reprodus uşor.
Parfumurile originale au anumite caracteristici ale aromei
Aroma unui parfum este poate cel mai clar semn că acesta este original sau nu. Totuşi, o simplă privire la lichid în sine poate fi edificatoare. Astfel, dacă observi că acesta conţine reziduuri, este neclar sau uleios sau nu are exact culoarea pe care trebuie să o aibă parfumul respectiv, este mai mult ca sigur un produs contrafăcut. Aroma parfumurilor contrafăcute nu se apropie foarte mult de cea a originalelor, iar dacă ai mai folosit un parfum ar trebui să poţi distinge diferenţa de miros. Un alt aspect important este durabilitatea parfumului: dacă este contrafăcut, el îşi va păstra efectul pentru un timp mult mai scurt.
Parfumurile contrafăcute pot provoca reacţii ale pielii
Adesea, parfumurile contrafăcute pot provoca reacţii ale pielii, precum mâncărime sau roşeaţa. Acesta este un semn clar al ingredientelor ieftine folosite în fabricarea parfumului sau al substanţelor chimice adăugate pentru a-l face să pară veritabil.
Pe lângă aceste 6 teste de bază pentru verificarea autenticităţii parfumului, cea mai bună metodă de a evita riscul cumpărării unui produs contrafăcut este să achiziţionezi parfumul din magazine cunoscute, cu o reputaţie bună.
(Sursa: divahair.ro)