Timp de două zile copiii sunt invitaţii speciali ai pompierilor [VIDEO]

0
127

Vineri şi sâmbăta copiii pot deveni pompieri adevăraţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a deschis larg porţile pentru copii şi părinţi, marcând astfel Ziua Internaţională a Copilului. Micuţii au asistat la simularea unei intervenţii de stingere a incendiilor şi la demonstraţii de acordare a primului ajutor.

 

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, „Ziua Internaţională a Copilului”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” organizează Ziua Porţilor Deschise. Copiii asistă la simulări de intervenţii şi le sunt prezentate autospecialele din dotarea pompierilor. Principala atracţie a copiilor a fost maşina de comandă prin care se monitorizează maşinile aflate la intervenţie.

 

După ce pompierii au prezentat detaliile maşinii de intervenţie, micuţii au probat măştile de oxigen şi căştile de pompier. După această experienţă, toţi şi-ar alege meseria de salvator.

 

După un tur al maşinilor de intervenţii şi al echipamentelor cu care acestea sunt dotate, copiii au participat la o simulare de incendiu şi la demonstraţii de acordare a primului ajutor medical ale echipajelor SMURD.

 

Sediul pompierilor rămâne deschis copiilor şi sâmbăta până la ora 16.00 pentru că un număr cât mai mare de curioşi să se poată simţi, măcar şi câteva ore, pompier.

 

{flvremote}http://www.iasitvlife.ro/data/_stiri_video/2013/05_mai/31/micii pompieri_D.flv
{/flvremote}

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments