Merkel şi Hollande discută despre crearea unei reţele de comunicaţii care să evite SUA

0
62

 

 

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a anunţat sâmbătă că va discuta cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, despre crearea unei reţele de comunicaţii europene, pentru a evita tranzitul emailurilor şi al altor date prin SUA.
 

Vorbind înaintea unei vizite în Franţa, Merkel a anunţat că va face eforturi pentru o mai mare protecţie a datelor în Europa, în contextul în care anul trecut s-a aflat că NSA, agenţia secretă americană, a spionat masiv comunicaţiile din Germania, inclusiv telefonul Angelei Merkel, relatează Reuters.

Merkel a mai spus că nu este de acord cu practica unor companii ca Google sau Facebook, de a-şi plasa operaţiunile în ţări cu reguli laxe de protecţie a datelor şi în acelaşi timp să opereze şi în ţări ca Germania, cu reguli stricte.

“Vom discuta cu Franţa despre cum putem menţine un nivel înalt de protecţie a datelor. Mai mult, vom vorbi despre furnizori europeni care oferă securitate pentru cetăţenii noştri, astfel încât să nu mai fim nevoiţi să trimitem emailuri şi alte informaţii peste Atlantic. Mai degrabă am putea construi o reţea de comunicaţii în interiorul Europei”, a spus Merkel.

Până acum, Germania nu a reuşit să obţină un acord de încetare a spionajului din partea SUA.

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDieta sportivului. Cum să slăbeşti 10 kilograme într-o lună
Articolul următorFii întotdeauna atentă cu ce aparat faci poze, oricât de plictisită ai fi!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments