De ce bărbaţilor nu le plac femeile (prea) independente

0
250

 

S-a dus epoca de aur, în care bărbaţii erau cei care puneau pâinea pe masa familiei, iar femeile erau cele care purtau grija casei.
 

Vremurile s-au schimbat şi rolurile bărbaţilor şi femeilor au întâmpinat o schimbare considerabilă. Femeile s-au ridicat şi au devenit, în multe situaţii, superioare omologilor lor de sex masculin. Ceea ce nu s-a schimbat este atitudinea şi gândirea unor bărbaţi care nu suportă ca femeile să fie mai bune decât ei. De ce se întâmplă asta?

1. Îi fac să se simtă inferiori

Dacă un bărbat este în preajma unei femei care este mai bună decât el sau care produce mai mulţi bani decât el, se simte inferior. El simte că este mai puţin capabil decât femeia şi asta îl supără mental. Astfel se construieşte un complex de inferioritate şi el începe să respingă femeile capabile.

2. Se simt ameninţaţi

Dacă o femeie este independentă, îşi ia propriile decizii şi este deplin capabilă să îţi conducă atât casa, cât şi locul de muncă sau afacerile, unii bărbaţi cu gândire limitată se simt ameninţaţi. Ei tind să creadă că vor pierde puterea şi controlul, deoarece femeile au succes în domeniul de lucru.

3. Nu pot accepta comenzi de la femei

Un bărbat cu o educaţie rigidă consideră că este dificil să fie de acord cu şi să respecte femeile. Prin urmare, atunci când femeile au o poziţie de autoritate superioară, astfel de bărbaţi nu pot suporta o astfel de situaţie. Li se pare că e sub demnitatea lor să accepte comenzi de la femei.

4. Ei cred că bărbaţii sunt cei care stau deasupra

De multe ori, din cauza felului în care au fost crescuţi, bărbaţii pot ajunge să respingă femeile independente. Învăţaţi întotdeauna că femeile sunt secundare, astfel de bărbaţi dezvoltă o stare de spirit rigidă şi se văd doar pe ei înşişi ca fiind cei mai buni. Ei nu au nici o logică în spatele acţiunilor lor.

5. Este o palmă dată ego-ului lor

Aşa numitul ego este la unii bărbaţi profund rănit atunci când văd că o femeie se descurcă mai bine decât ei. Aceştia nu pot digera faptul că o femeie poate fi la fel de sigură, educată şi conştientă de punctele ei forte ca un bărbat.

6. Se tem să nu pierdă controlul

Bărbaţilor le place să controleze situaţiile şi circumstanţele. Le place atunci când ei sunt cei care le spun altora ce să facă, inclusiv femeilor. Dar femeile independente stau drepte în faţa acestor bărbaţi, îi pot privi în ochi şi pot face lucrurile cel puţin la fel de bine ca ei.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments