Cum a devenit erou naţional un cerşetor bulgar de 99 de ani

0
156

 

 

 

 

La cei 99 de ani ai săi, vetereanul de război Dobri Dobrev încă mai are puterea de a face minuni pentru oamenii de lângă el.
 

Dobri Dobrev, 99 de ani, este un fost veteran din Al Doilea Război Mondial. Şi-a pierdut auzul, dar asta nu l-a împiedicat să le arate şi altora că viaţa merită trăită.

În fiecare zi, bulgarul parcurge pe jos distanţa de aproape 25 de kilometri din satul său până în Sofia, unde cerşeşte. Îmbrăcat în haine ponosite, încălţări rupte şi cu un aspect sărăcăcios, Dobrev apelează la mila trecătorilor.

 

bunicul

 

 

În ultima vreme a început să mai folosească mijloacele de transport în comun, căci vârsta ia mai luat din putere. Dar de ce este considerat el un erou şi nu un om care să fie judecat pentru ceea ce face – toţi banii pe care îi primeşte, precum şi pensia sa îi donează celor mai puţin norocoşi.

 

bunicul

 

 

Dobri a donat până acum fiecare bănuţ – un total de 40.000 de euro, de-a lungul anilor. Pe lângă faptul că a ajutat persoanele nevoiaşe, Dobrev a ajutat şi la restaurarea unor mănăstiri şi biserici, şi a mai ajutat şi la colectarea de fonduri pentru orfani.

 

bunicul

 

 

Cei care i-au aflat povestea îl privesc ca pe un erou, un exemplu de bunătate şi modestie, un om care ajută şi lasă ceva în urma lui.

„Stau în Sofia şi îl cunosc. În fiecare zi se aşeza la locul lui. Oamenii se opreau lângă el şi discutau. Are multe poveşti de viaţă interesante. Niciodată nu a cerut bani. Oamenii îi lasă banii în cutie din respect”, povesteşte un localnic.

Mulţi îil cunosc şi îi ştiu şi povestea, motiv pentru care l-au denumit Sfântul din Baylovo sau simplu Bunicul Dobri.

 

bunicul

 

 

 

(Sursa: apropo.ro)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments