Cristian David, acuzat de procurorii anticorupție că nu poate justifica 60.000 de euro. DNA cere aviz pentru urmărirea penală

0
69

DNA cere aviz pentru urmărirea penală faţă de Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii.

 

Acesta nu putea justifica suma de 60.000 de euro, astfel că a invocat un împrumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale pentru construirea unei case.

 

Procurorii au indicii că pentru a justifica în declaraţia de avere depusă la data de 14 iunie 2013 o sumă de bani, Cristian David ar fi consemnat în fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de „restituire împrumut”, de la mama sa.

 

La rândul său, mama acestuia ar fi făcut demersuri pentru încheierea formală a unui antecontract de vânzare – cumpărare a unui apartament în judeţul Prahova pentru suma de 60.000 euro.

 

Cristian David, fost ministru de Interne în Guvernul Tăriceanu, este ginerele influentului avocat ieșean Mihail Vlasov, actualul șef al Camerei de Comerț a României. Fostul ministru a anunțat, miercuri, că și-a depus demisia din PNL pentru a nu afecta imaginea partidului în acest scandal.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments