Unde poţi schia până în mai

0
64

 

Dacă în România, iubitorii sporturilor de iarnă nu au fost foarte răsfăţaţi de natură în acest sezon, destinaţiile externe au rămas soluţia.
 

Schiatul în lunile martie, aprilie și chiar mai se bucură de un succes în creștere în rândul turiștilor pentru că are trei mari avantaje: vremea bună și ziua mai lungă; prețurile mai mici, fiind considerat sfârșit de sezon şi, nu în ultimul rând, mai puțină aglomerație. Iar Austria este ţara unde se poate schia 6 luni pe an, însă în mai multe zone, pârtiile sunt practicabile până în luna mai. În plus, în Austria există peste 20.000 de tunuri de zăpadă care garantează un strat de zăpadă optim până la finalul lunii Aprilie. 

”Aproximativ 50.000 de turiști români au ales anul trecut să își petreacă o vacanță la schi, în Austria, în lunile martie, aprilie și mai. Creșterea numărului de turiști în luna mai 2013 față de aceeași perioadă a anului anterior a depășit 5% și anticipăm că acest trend se va accentua în 2014 și în anii viitori. Turiștii încep să simtă beneficiile practicării sporturilor de iarnă în lunile mai blânde de primăvară, perioadă în care beneficiază atât de calitatea impecabilă a pârtiilor pentru care Austria este recunoscută dar și de temperaturile mai ridicate de primăvară”, a subliniat  a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

 

Printre cele mai bune zone pentru schi din Austria se numără Tirolul care oferă turiștilor posibilitatea de a schia până în luna iunie, pe cei 5 ghețari din regiune, dar a pregătit pentru turiști și o serie întreagă de evenimente în lunile aprilie și mai: Concert Top of the Mountain, la care va cânta și Robbie Williams, (4 mai); Electric Mountain Festival (2-4 aprilie), cu cei mai cunoscuți DJ ai lumii; Mountain Beach Party (5 aprilie).

De asemenea, Innsbruck este orașul în care poți ajunge cu tramvaiul până la baza pârtiei de schi. Olympia SkiWorld Innsbruck reunește 9 pârtii din Innsbruck, pentru care este suficient un sigur permis de acces.  Apoi, Schladming-Dachstein, domeniul schiabil la doar 800 de kilometri distanță de Timișoara, își așteaptă turiștii până la sfârșitul lunii aprilie, cu multe surprize și activități.  Salzburg, nu se lasă mai prejos fiind alegerea ideală pentru turiștii care doresc să combine sportul cu activitățile culturale. Turiștii care vor alege să petreacă vacanța de primăvară la schi în stațiunile din landul Salzburg, vor putea participa și la Festivalul de Paște ce are loc în perioada 12-21 aprilie 2014. Şi nu în ultimul rând, Hochzillertal Kaltenbach a fost declarată cea mai bună stațiune de ski din lume (Skiresort.de). Calitatea pârtiilor este foarte bună, 90% dintre pârtii având aparate de zăpadă artificială astfel încât să permită desfășurarea adecvată a sporturilor de iarnă fie în timpul zilei, fie pe nocturnă. 

 

 

(Sursa: forbes.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAmendă de 6.000 de lei pentru şcoala de la care 12 copii din Iaşi au ajuns la spital cu toxinfecţie alimentară
Articolul următorHarta neputinţei: România se chinuie de jumătate de secol să facă o autostradă de la vest la est
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments