VIDEO. În Crimeea sunt deja 15.000 de militari ruşi. Ucraina a chemat militarii în rezervă

0
56

 

Administraţia interimară proeuropeană de la Kiev a început mobilizarea trupelor, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în contextul semnalelor privind o intervenţie militară rusă în regiunea autonomă prorusă Crimeea, informează CNN.
 

În urmă cu scurt timp, şeful securităţii de la Kiev a anunţat că toţi militarii în rezervă sunt chemaţi la bazele din care fac parte. În acest timp, tensiunile sunt în continuă creştere în republica autonomă, unde potrivit unor surse, un convoi şi comandouri ruseşti au încercuit o baza militară ucraineană aflată la 25 de kilometri de capitala Crimeei, Simferopol.

 



Deplasări ale trupelor ucrainene în Zaporojie. În imagini: KRAZ-uri ucrainene şi obuziere de 152mm МСТА-Б.

 

 

 


Soldaţii ruşi au ocupat o unitate militară ucraineană din Balaklava, Ucraina. (Interfax)

 

 

 

Consiliul ucrainean pentru Securitatea Naţională a decis plasarea armatei în stare de alertă şi mobilizarea trupelor, afirmă preşedintele instituţiei, Andrei Parubi.

Preşedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului său american, Barack Obama, că Rusia îşi rezervă dreptul de a „proteja interesele sale şi populaţia rusofonă” în caz de violenţe în estul Ucrainei şi în Crimeea.

Două nave militare ruse dotate cu echipamente antisubmarin sunt staţionate în largul Peninsulei Crimeea, afirmă surse militare ucrainene, explicând că prezenţa navelor încalcă acordul privind Flota rusă de la Marea Neagră, informează Mediafax.

Flota rusă de la Marea Neagră este staţionată în portul ucrainean Sevastopol, dar nu se ştie dacă navele observate aparţin acestei flote.

Aproximativ 15.000 de militari ruşi sunt în prezent în Peninsula Crimeea, susţine un reprezentant al misiunii Ucrainei la Naţiunile Unite, fără a oferi detalii despre modul în care serviciile ucrainene au ajuns la această cifră, relatează CNN.

Nu se ştie dacă cei 15.000 de militari sunt de la bazele ruse din Crimeea. Sâmbătă, Ministerul ucrainean al Apărării afirma că în Crimeea erau 6.000 de militari ruşi.

 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)     (Video: deschide.md)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDosarul Revoluției, reîntors la procurorii militari
Articolul următorTraian Băsescu se vede în postura de premier, în tandem cu Emil Boc președinte
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments