1.000 de câini vagabonzi din Iași își așteaptă stăpânii. Primul adăpost de animale construit după norme europene a fost deschis

0
479

După patru ani de lucrări şi o investiţie ce depăşeşte două miloane de lei, padocul de la Tomeşti a fost inaugurat. Aici au fost aduși deja peste 200 de câini de la vechiul adăpost din Miroslava, iar în zilele următoare vor mai fi aduse cuşti, capacitatea padocului ajungând la o mie de locuri. Acesta este primul adăpost de animale din Iaşi construit după normele europene.

 

Livioara Rotariu, medic veterinar la Padocul Iaşi, explică pentru Digi 24 procedurile de adopție: „Ca să iasă din adăpost, bineînţeles, trebuie adoptaţi. Adoptatorii trebuie să vină la noi cu buletinul, completează un formular de adopţie şi câinele îi aparţine. Pe viitor, în cel mai scurt timp, îi vom şi microcipa pe cei care ies la adopţie pentru a deţine controlul asupra adopţiilor.” 

 

 

 

Pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi au fost create condiţii la nivel european, pentru câini. Pe lângă cuşti noi, la adăpost au fost construite şi utilate două cabinete veterinare unde se asigură în permanenţă asistenţă medicală.

 

 

„Padocul nu este în totalitate finalizat, pentru că el prevede gestionarea şi altor tipuri de animale. Deci, pe lângă ceea ce vedeți aici, care a depăşit 20 de miliarde de lei, va putea adăposti pe parcursul anilor care vor urma inclusiv animale mari abandonate, vorbim despre cai sau altceva dar şi păsări abandonate”, a spus Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments