Mulţi români cumpără acest „lucru” fără să ştie, alte ţări ştiind însă exact despre ce este vorba.
Carnea dezosată mecanic – MDM (Mechanically Deboned Meat) este un aliment compus din resturile care au rămas pe carcase, ghiare, oase măcinate, grăsimi. Această carne este folosită mult de procesatorii mari pentru preparate de tip mezeluri. În cantitate prea mare, MDM poate perturba echilibrul dintre calciu şi fosfor al organismului, deoarece are în compoziţie un exces de fosfor.
Risc pentru sănătate
După cum notează specialiştii, în ţările civilizate, MDM nu este folosit decât la conservele pentru câini şi pisici, deoarece este un subprodus care nu este nici măcar proteic, cu efecte nocive asupra sănătăţii.
Potrivit obiectiv.info, în Uniunea Europeană şi SUA, MDM-ul este folosit în cantităţi foarte reduse, de regulă de ordinul câtorva procente. În plus, este interzisă congelarea şi transportarea de la locul de producţie spre alte locuri, deoarece este foarte perisabil, riscul pentru sănătatea consumatorilor fiind mare.
(Sursa: evz.ro)
0
0
votes
Article Rating