Şeful ADRNE, Constantin Apostol, condamnat la 2 ANI DE ÎNCHISOARE cu suspendare

0
100

Constantin Apostol a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire de acte false şi declaraţii incomplete. El a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

 

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au trimis-o în judecată pe Gabriela Ciubotaru, director general al Inter Print SRL Bacău, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, şi uz de fals.

 

Alături de ea au fost judecaţi Constantin Apostol, director general al ADRNE, Gheorghe Harja, director al Direcţiei Organism Interimar POR din cadrul ADRNE, Ioan Romeo Sauciuc, şef Birou asistenţă tehnică şi relaţia cu AM POR în cadrul ADRNE, Ionel Popa, şef Birou evaluare, selecţie şi contractare în cadrul ADRNE, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, şi SC Inter-Print SRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, arată Ziarul de Iaşi.

 

Pedepsele primite de aceştia:

 

Constantin Apostol, 2 ani cu suspendare

Gabriela Ciubotaru, 2 ani cu suspendare

Ioan Romeo Sauciuc, 2 ani cu suspendare

Ionel Popa, 2 ani cu suspendare

Gheorghe Harja, 2 ani cu suspendare

 

„Admite acţiunea civilă şi obligă pe în solidar pe inculpaţii CIUBOTARU GABRILA, S.C. INTER – PRINT S.R.L., SAUCIUC IOAN ROMEO, POPA IONEL, HARJA GHEORHE şi APOSTOL CONSTANTIN, la plata sumei de 689.581, 47 lei, reprezentând despăgubii materiale, actualizată la data plăţii cu dobânzile şi penalităţile aferente calculate în condiţiile legii, către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments