Legătura incredibilă dintre frumusețe și heroină

0
85

 

Pentru că, în general, oamenii frumoşi, sunt mai plăcuţi de mulţime. Şi când spunem oamenii frumoşi, ne referim la cei ale căror trăsături se încadrează în standardele universale de frumuseţe, care depind foarte mult de simetria liniilor şi proporţiile dintre diferitele elemente ale feţei.
 

Şi cum oamenii de ştiinţă, fie ei britanici sau americani, sunt şi ei oameni, deci la plac persoanele frumoase, s-au gândit să studieze acest subiect mai în amănunt. În cadrul unor cercetări mai vechi s-a demonstrat deja că cei mai puţin frumoşi (ca să fim politically correct şi să nu spunem „de-a dreptul urâţi”) sunt trataţi mai rău decât oamenii frumoşi. Dar iată că vine în scenă şi un nou studiu, bazat pe chimie de data asta.

Din punct de vedere al evoluţiei speciei, o figură frumoasă este mai valoroasă, aşa că există o biochimie în organism care se activează şi ne motivează să ne placă mai mult feţele frumoase. O femeie frumoasă pare să comunice într-o manieră mai prietenoasă şi, în plus, are şi aparenţa unei sănătăţi mai bune, ceea ce caută până la urmă orice mascul care doreşte, măcar la nivel ideatic, să se reproducă.

 

Revista Molecular Psychiatry a publicat de curând o cercetare care a demonstrat că frumuseţea activează circuitul recompenselor din creier în aceeaşi manieră în care o fac şi anumite droguri, precum morfina şi heroina. Interesantă combinaţie, am zice!

Una peste alta, ideea e că femeile frumoase te fac să te simţi mai bine. Deci, chiar şi dacă le vezi doar virtual, ar trebui ca acesta să fie un motiv suficient de bun ca să ne vizitezi mai des. Promitem să fim dealerii tăi de frumuseţe!

 

 

 

(Sursa: playboy.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments