Se poate forma şi la temperaturi mici, în produse cum ar fi fructele uscate, sau gemul de prune
Potrivit obiectiv.info, nutriţionistul Cristian Mărgărit scrie pe blogul personal de ce nu este bine să consumăm o „combinaţie” preferată de mulţi. Şi anume, gem de prune pe pâine.
Cantităţi mai mari
Acrilamida (acrylamide) este o substanţă care poate induce cancer. Aceasta apare în diverse produse alimentare, în special prin prepararea termică. Iar substanţa cu pricina se găseşte şi în gemul de prune! Plus în alte alimente.
„Temperaturile mari sunt responsabile de cele mai multe ori de formarea acrilamidei, în cartofii prăjiţi. Alte produse alimentare în care găsim această otravă sunt nucile, migdalele, seminţele prăjite, floricelele de porumb, pizza, unt de arahide.Mai aflăm că acrilamida se poate forma si la temperaturi mult mai mici, în produse cum ar fi fructele uscate, gemul de prune, măsline negre, fulgii de porumb, cafeaua. Spre exemplu, pâinea şi produsele de panificaţie pot conţine cantităţi mai mari de zeci de ori decât cartofii prăjiţi.
Părerea specialiştilor: folosirea de plante aromatice, cum ar fi rozmarinul, poate reduce formarea acestui compus toxic, la fel cum flavonoizii sau alţi fitonutrienţi pot combate nocivitatea otrăvurilor din alte alimente.
(Sursa: obiectiv.info)
0
0
votes
Article Rating