La ce vilă de lux a renunţat avocatul Moraru! Ca apărător s-a ales cu dosar la DNA şi, fiindcă nu mai merge ca altădată, acum îşi face azil de bătrâni

0
1987

Remus Moraru are o vilă de 600 mp pe Aurel Vlaicu n Domeniul e prea greu de întreţinut, astfel că s-a mutat în altă locuinţă, iar vila va deveni azil de bătrâni. O mie de euro camera/lună e preţul anunţat. Publicul-ţintă e format din bătrâni ai căror copii muncesc în străinătate.

 

O idee inedită pe piaţa serviciilor din Iaşi. Soţii Remus şi Mihaela Moraru, cunoscuţi avocaţi din Baroul Iaşi, au pus bazele unei afaceri care ar putea să dea roade în cel mai scurt timp. Aceştia deţin o vilă spaţioasă în strada Aurel Vlaicu nr.7 şi pentru că locuiau doar cu cei doi copii, au decis să se mute şi să deschidă primul azil de lux din Iaşi.

 

Dormitorul matrimonial, pus la dispoziţia bătrânilor, pe o taxă de 1.000 de euro pe lună

Paradisul Seniorilor

Centrul pentru bătrâni se va numi Paradisul Seniorilor şi va beneficia de toate facilităţile. Pe data de 21 martie, la Judecătoria Iaşi, este programat un termen pentru înregistrarea unei asociaţii cu acelaşi nume. ”Vrem să înfiinţăm o asociaţie pentru a ne desfăşura activitatea. Celelalte avize sunt ca şi obţinute. Îndeplinim toate condiţiile. Ideea mi-a venit atunci când m-am întâlnit cu nişte prieteni din Galaţi. Locuiau într-o casă prea mare şi au decis să o transforme în azil. Am zis să încercăm şi noi pentru că aveam costuri mari cu întreţinerea, iar casa era prea mare pentru noi. Mai avem o locuinţă şi ne-am mutat acolo. Sunt 520 de metri pătraţi construiţi şi un teren de 600 de metri pătraţi. Condiţiile sunt de lux… Am înţeles că mai este un azil privat în Păcurari, dar nu se compară condiţiile”, a spus Mihaela Moraru.

 

Aproape 1.000 de euro pe lună

Tarifele practicate nu sunt pentru oricine. Paradisul Seniorilor poate oferi cazare temporară sau definitivă. Capacitatea este de 7 camere. Persoanele care vor să locuiască singure într-o cameră vor trebui să plătească în jur de 4.000 de lei pe lună. În cazul în care  o cameră va fi ocupată de 2 persoane, preţul se înjumătăţeşte. Plăţile se vor face direct în contul asociaţiei. ”Deja avem patru cereri: două din Bacău, una din Galaţi şi una din Iaşi. De obicei, copiii bătrânilor se interesează de condiţiile din azil. Lucrează în străinătate şi nu au cum să aibă grijă de părinţi. Vor condiţii bune de cazare şi servicii de calitate. Vom avea personal calificat: asistentă, doctor, medic de familie şi bucătăreasă. Micul dejun va fi făcut în bucătăria azilului, iar pentru mesele din timpul zilei va fi încheiat un contract”, a mai spus Mihaela Moraru.

 

Vila are şapte dormitoare şi un living uriaş, plus o curte de 600 mp

Cadă cu hidromasaj şi plasmă TV

Centrul de bătrîni se prezintă impecabil: dormitoare spaţioase, mobilier nou, şifoniere, TV LCD, internet wireless şi camere de supraveghere în exterior. Fiecare cameră are propria terasă. Grupurile sanitare sunt dotate cu toalete, chiuvete şi bideuri moderne, cabină de duş şi cadă cu hidromasaj. Bucătăria este spaţioasă şi  utilată modern. Este amenajat un living cu fotolii confortabile, o plasmă TV, sistem de internet wireless şi o sală de mese.

 

Sunt primiţi şi bolnavii de Alzheimer

Mihaela Moraru susţine că centrul de bătrâni poate asigura asistenţă şi pentru persoanele bolnave de Alzheimer sau cu handicap. Pentru aceşti bâtrâni, dar şi pentru ceilalţi, vor fi asigurate consultaţii medicale, evaluare clinică, servicii de spălătorie şi igienă personală, petreceri cu ocazia zilelor de naştere, consiliere psihologică săptămânală, excursii, deplasări la teatru, circ sau concerte. Nu în ultimul rând, vor fi asigurate servicii religioase, cum ar fi spovedirea sau împărtăşania.

 

 

Citește și Meseria lor este ţeapa: ESCROCUL GRĂDINARU ZGUDUIE PIAȚA AUTO din Iași

 

 

Varianta mai ieftină, la Primărie

Persoanele vârstnice, aflate în căutarea unui asemenea loc, au la dispoziţie şi variante mai ieftine, dar la care condiţiile nu sunt tocmai cele mai bune. Este vorba de căminele aflate în subordinea Primăriei Iaşi şi administrate de Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC): Sfinţii Constantin şi Elena din Bucium şi Sfânta Parascheva din Copou. Aici, bătrânii plătesc cu puţin peste 500 de lei pe lună. Au existat cazuri în care Direcţia a cerut în instanţă evacuarea azilanţilor pe motiv de neplată.    

 

Afacere în vogă

Încă de acum câţiva ani, patronii Pensiunii Cardinale Resort din Bucium au postat pe Internet un anunţ în care invitau amatorii să se cazeze în camerele imobilului, ajuns în dificultate din lipsă de turişti. „Este dotat cu piscină, saună, sală de gimnastică, asistenţă medicală specializată permanentă, piscină , multă verdeaţă, excursii şi divertisment în weekend, spectacole”, scria în anunţ, tariful perceput fiind de 5.000 de lei de persoană. Intrarea în insolvenţă a firmei care administra pensiunea a stopat iniţiativa.

Pe de altă parte, pe piaţa imobiliară din Iaşi, din ce în ce mai multe oferte ţin cont de o astfel de afacere, vânzătorii unor clădiri mai spaţioase descriind-o deseori ca „pretabilă pentru azil de bătrâni”.

 

 

Cumpăna lui Moraru

Recunoscut pentru implicarea în procese de fond funciar, Remus Moraru a fost trimis în judecată de DNA, în 2012, fiind acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune, uz de fals, două infracţiuni de instigare la mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de spălare de bani, de fals intelectual, la uz de fals. Dosarul se află pe rolul instanţei.

Alături de alte persoane, el s-ar fi  asociat, în perioada 2006-2009, în scopul obţinerii ilegale, prin folosirea de înscrisuri sau declaraţii false, de bunuri imobile (terenuri în intravilan) cu valoare de piaţă ridicată, aflate în domeniul privat al Consiliilor Locale Iaşi şi Miroslava, respectiv Romsilva. Astfel, inculpaţii au obţinut sau au încercat să obţină şase terenuri în valoare totală de 1,7 milioane euro.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments