VIDEO. Ziua pericolelor publice pe străzile din Iaşi. Un şofer beat criţă şi un teribilist, implicaţi în două accidente grave pe pasarela Alexandru

0
144
Foto: ziaruldeiasi.ro
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/PDjwuGAyoHc?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Foto: ziaruldeiasi.ro

Un şofer care abia se putea ţine pe picioare a devenit pericol public după ce a “ras” la propriu un tramvai plin cu călători pe podul din cartierul ieşean Alexandru cel Bun. Accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orei 18.00.

 

Cu cauciucul distrus în urma coliziunii, autoturismul a continuat deplasarea sinuoasă până în sensul giratoriu din Podul de Piatră unde s-a izbit violent de un stâlp, care nu s-a putut feri la timp de şoferul “viteaz”.

 

Şofer se numeşte Constantin Cruţ, în vârstă de 46 de ani şi conducea un autoturism marca Volkswagen, cu numere de înmatriculare de Bulgaria.

 

După ce s-a zibit de tramvaiul 5 care circula dinspre Podul de Piatră către Dacia, Cotruţ a continuat să schimbe vitezele, aproximativ 500 de metri, chiar dacă pneul i-a zburat pe drum la propriu. Ceilalţi şoferi din trafic l-au ocolit cât au putut.

 

Scăpat miraculos din accidentul care putea să îl coste viaţa, şoferul a spus că a băut cu o seară înainte o sticlă de vin. “Nu am băut nimic astăzi. Aseară am băut o sticlă de vin. Nu sunt băut. Nu eu sunt vinovat, ci tramvaiul. Nu am avut treabă cu el”, a reuşit acesta să spună reporterilor de la Ziarul de Iaşi, abia ţinându-se pe picioare.

 

Poliţiştii l-au testat şi a reieşit o concentraţie de 1,18 mg/l alcoo pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. În autoturism, poliţiştii au găsit o sticlă de vin de 2 litri şi o sticlă de bere goală.

 

Tot sâmbătă, un şofer teribilist a fost cât pe ce să sară cu maşina de pe podul din Alexandru cel Bun, în jurul orei 20:45, arată Ziarul de Iaşi.

 

Din cauza vitezei, el a fost „aruncat” pe contrasens de liniile de tramvai. Maşina a lovit bordura şi s-a izbit în grilajul protector de pe marginea podului, unde s-a şi oprit. Testat, şoferul a arătat că nu băuse înainte de a se urca la volan. El a fost dus la audieri, iar poliţiştii fac cercetări pentru a se stabili în ce condiţii s-a produs accidentul.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments