Doru Viorel Ursu lansează trilogia „Sânge și Carte de om”, la Biblioteca Județeană Iași

0
268

Marți, 25 martie 2014, de la ora 16, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene Gheorghe Asachi din Iași, avocatul Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne al României în perioada post-decembristă,  va lansa trilogia Sânge și carne de om.

 

Este vorba despre un ciclu memorialistic alcătuit din trei volume: Cartea întâi – Drama unui minister, Cartea a doua – Acvariul groazei și Cartea a treia – Enigma mieilor. Toate volumele fac referire la evenimentele petrecute în decembrie 1989.

 

Evenimentul va fi moderat de Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rector UPA din Iași, și Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultății de Știinte Politice și Administrative.

 

 

Doru Viorel Ursu, magistrat de profesie, a devenit președintele Tribunalului Militar din București în 1989 și a instrumentat procesul lui Nicu Ceaușescu (fiul soților Elena și Nicolae Ceaușescu) în 1990. În perioada 14 iunie 1990 – 16 octombrie 1991,  Doru Viorel Ursu a fost  Ministru de Interne  în Guvernul Roman, apoi secretar de stat la Ministerul de Externe. A ieșit din politică în 1997, iar în prezent conduce propriul său cabinet de avocatură, în București.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCărțile pe care trebuie să nu le ratați de la Bookfest Timișoara. Ultimele noutăți la Salonul de Carte Bookfest Timișoara vin cu reduceri de circa 50%
Articolul următorPeste 2.000 de locuri de muncă la cel mai mare târg de cariere în turism din zona Moldovei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments