Descoperire de senzație făcută de specialiștii în mumii. Femeile din Antichitate își făceau tatuaje în zonele intime ale corpului

0
1020

Mai multe mumii examinate de specialişti şi expuse la Muzeul Britanic vor arăta partea umană a acestor cadavre conservate în zona Nilulului. Potrivit The Telegraph, analizele efectuate pe cele opt mumii care urmează să fie expuse la muzeu arată faptul că şi oamenii antici aveau aceleaşi probleme de sănătate ca şi noi. Astfel, analizele indică un nivel ridicat al colesterolului sau probleme dentare.

 

 

Unele mumii aveau chiar tatuaje. În urma unei analize cu infra-roșu, o mumie care se presupune a murit în anul 700 d. Hr avea un tatuaj în zona intimă, mai exact pe una dintre coapsele interioare.

Mumia ar fi o femeie între 20 şi 35 de ani care a trăit într-o comunitate creştină de pe malul raului Nil. Tatuajul cuprindea literele greceşti, care înseamnă Mihail. Tatuajul înfăţişează simbolul Arhanghelului Mihail, ce apare şi în bisericile foarte vechi sau pe tăbliţe de piatră.

 

„Se poate vedea foarte clar tatuajul, folosind tehnica prin infra-roșu. Aflat pe partea interioară a coapsei drepte, acesta reprezintă o monogramă a numelui Mihail, scris în greacă veche. Este prima dovadă a existenţei unui tatuaj în acea perioadă şi este o descoperire foarte importantă”, explica Daniel Antoine, custodele de la British Museum.

 

 

„Ceea ce vrem noi să facem cu ocazia acestei expoziţii este să investigăm vieţile a opt persoane din trecut. Vrem să promovăm ideea că mumiile nu sunt nişte obiecte, ci sunt fiinţe umane. Vrem să surprindem umanitatea acestor oameni”, a adăugat acesta, precizând că, datorită studiilor realizate de specialişti, au putut afla o serie de detalii importante.

De-a lungul vremii, mumiile au reprezentat importante relicve ale istoriei, care au entuziasmat arheologii. Printre cele mai importante sunt cele ale faraonilor din camera mumiilor regale, în Muzeul de antichităţi din Cairo sau cele din Muzeul Azapa din Peru.

Pronunţând cuvântul mumie, gândul te duce la figura strălucitoare a regelui egiptean Tutankhamon, relatează Foxnews.

 

 

În ultimele decenii, arheologii au găsit rămăşiţe ale oamenilor din diverse epoci, foarte bine conservate, în Italia, Peru sau Filipine.

 

În jurul anului 1599, călugării capucini au descoperit ca uriaşele catacombe de sub biserica Santa Maria della Pace, de la periferia oraşului Palermo, au fost locul ideal pentru conservarea morţilor. În următoarele trei secole călugării au găsit mai mult de 6.000 de cadavre îngropate pe coridoarele subterane.

 

 

În Muzeul de antichităţi din Cairo, Egipt, se găsesc numeroase mumii ale vechilor împăraţi, în încăperea denumită sugestiv „camera mumiilor regale”. Printre ele se găsesc cele ale faimoşilor faraoni Ramses al II-lea, Ramses al III-lea sau Seti I.

 

În peşterile din Timbac, în apropierea muntelui Pulag, există mumii vechi de 500 de ani ale strămoşilor, care purtau numele de Ibaloi. Spre deosebire de mumiile din alte părţi ale lumii, acestora li s-au scos organele interne şi apoi au fost unse cu ajutorul unor alifii pe bază de plante.

O descoperire cel puţin bizară a avut loc şi în China. Bucăţi de brânză, găsite în zona gâtului şi pieptului unor mumii din China, au fost datate ca având o vechime de 3.600 de ani, devenind astfel cele mai vechi fragmente din acest aliment păstrate până în prezent, relatează Daily Mail. 

 

 

Trupurile mumificate, care datează din anul 1615 î.e.n, au fost descoperite în deşertul Taklamakan, situat în China. Se presupune că bucăţile de brânză au fost puse pe pieptul şi gâtul mumiilor pentru viaţa de apoi, aaa cum în alte civilizaţii, morţii erau îngropaţi cu pâine şi vin.

 

 

 

(Sursa: stirile.rol.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments